Mam już graby Hurra !
M przywiózł ale było już ciemno i nie obfociłam. Jeden jest taki troche większy od pozostałych i pasowałoby mi ciachnać jedną gałązkę od góry tak 30 cm. Kiedy mogę to zrobić.? Teraz są w doniczkach i będą jeszcze z miesiąc na pewno aż ogarnę tyły trochę i kiedy mogę je podkrzesać od dołu bo pieńki maja ładne ale nie były podkrzesywane . I czy można od razu podkrzesać dow wys. ok 1,50 m wsyztskie gałązki?
a to te będą przy garażu?
super teraz mogą chyba plakać jak je podetniesz.utnij jedna gałazkę i zobacz czy piści soki. a jesli tak poczekać chyba trzeba do czerwca... choć właściwie nie wiem jak to im szkodzi. z podkrzesaniem wszystkiego od rau nie powinno byc kłopotu tylko nie wiem czy teraz czy też w latem...
czekam na fotki
Może zapytam Madżenki ona chyba doświadczona w grabach co?
A foty będą może jutro postaram się . Asia a mam pytanie techniczne odnośnie mchu z lasu. Jak go przynosisz do domu to kładziesz gdzieszz na jakis czas żeby robactwo z niego wyszło? No chyba że tam nie ma robaczków? Pytam bo u mnie ma być na stole.
a masz robaki w mchu
wiesz ja jakas niewrażliwa jestem bo nigdy nie wpadłabym na pomysł że tam mogą być robaki i chyba nie ma ale jak wolisz to odstaw na chwilę na dwor to szybko sobie pójdą.