Jak ogród podrośnie, to nie będzie tak "pływał" po deszczu. A wiśnia się zbierze, to nie jest duże drzewo i łatwo zadbać o jego pielęgnację. Zapytaj Mazana czy strzyżenie korony na wiosnę coś pomoże? I czy można podlać jakimś bioseptem na wiosnę.
Asia dzięki za troskę o moje wisienki. Już Mazan pomógł i potwierdził moją diagnozę to drobna plamistość na razie pryskam chemią i zbieram opadłe listki. Mam nadzieję że będzie OK
hakone lub hakone z hostami praying h. daj- będzie spójnie z resztą.
tak myslę, że chyb a jednak penstemon lepszy- wyższy, masywniejszy niż stachys.
Nie rozumiem Twojego pytania:
I dobrze wygląda to odcięcie samym dużym miskantem ? Pytasz o to czy skok między małymi a dużymi miskantami jest ok?- tak. jeśli by się zmieściły przed dużym małe,tez by tak można.
Co do ustawienia- tylko to żeby hosty i hakone nie były zupełnie z tyłu, bo skok wysokości do miskantów będzie za duży. Może jeszcze to żeby niektóre elementy grupować w większe grupki- tzn gdzieś daj 3 szt hakone, dalej je rozbij na pojedyncze itd, tak samo z innymi- takie małe skupiska dawaj co jakiś czas, lepszy efekt będzie
Magnoliu ja też się skłaniam ku temu penstemonowi bo jest taki bardziej wyrazisty zresztą różu już mam sporo na rabatach
Z miskantami chodzi mi o tą część czy to jest dobry pomysł ż eone będą tu same rosły i przetną to pasmo hakone w kwiatach :