to może placyjk na ławkę daj pod same gracki? ja bym pod graby dała sama trawę. jak piosała Magnolia: w takich prostych nasadzeniach jest siła rozstaw gdyby była za mały możesz korygować cięciem grabów, tylko zastanawiam się czy nie dędą one"wchodziły" na serby?
tak myślałam że może być ciasno ten ostatni grab jest oddalony tylko 0,5m od tuj to pewnie za mało.Choć myślałam je wyprowadzić tak wyżej nad tujami.Bo nie wiem czy to nie przeszkadza że znowu trzy ? z przodu 2x po trzy i tu trzy?. A odnośnie placyku to tam wychodzi przed grackami 2x8 m . A 8 to trochę szeroko na ławkę i coś by tam pasowało dosadzić na początku myślałam o tym drzewie w obwódce bukszpanowej ale nie mogę sie dalej zdecydować jakie to drzewo.
Może przeciągnąć te drzewa tak po całości, a nie dzielić rabatę na przed i za uskokiem? I na przy ławce powtórzyć Gracki zza grabów i jeszcze coś dodać.
Trzeba by było to dobrze pomierzyć, żeby ładnie zaplanować rozstaw grabów. Trochę przesunąć w lewo.
Jagódko jak miło że wpadłaś do mnie i to z takim pomysłem
Wiesz to całkiem inna opcja od mojej i jest bardzo ciekawa - strasznie mi dała do myślenia . Już dziś nie dam rady ale jutro rozrysuje sobie jakby to wyszło.
A rysunek był troche niekompletny to fakt brakowało tej ławeczki czy tam leżaczków to miał byc taki mały placyk Ale już wcześniej była o tym dyskusja miało to byc coś takiego: