Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rabatka z różami.

Rabatka z różami.

Nallar 14:53, 21 lip 2015

Stałam się posiadaczką dwóch różyczek okrywowych White Cover i Charming Cover. Zaplanowałam dla nich miejsce, wytyczyłam rabatkę, ściągnęłam darń i utknęłam. Zupełnie nie wiem jakie im dobrać towarzystwo czy dokupić więcej róż i w jakim kolorze, może poszerzyć tą rabatę..... Może coś podpowiecie bo sama chyba nie ruszę z miejsca.

Gardenarium 15:03, 21 lip 2015

Oczywiście, że powiększyć, co to jest dwie róże na rabatce?? za mało zdecydowanie. Jakie towarzystwo ?? Masz tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/178-kompozycje-z-rozami-w-roli-glownej

Rabatka nie musi być aż tak pofalowana.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:05, 21 lip 2015

Róże są w zdecydowanie kontrastowych kolorach, albo pójdź w biel i czerwień i dodaj pomarańczu - wtedy dodatki w postaci lawendy o mocno niebieskim kolorze (Hidcote) lub szałwia omszona, pluas trawy np. beżowa Stipa tenuissima, może być fioletowa werbena patagońska plus białe dodatki np. gaura (koniecznie biała). Jeżówki też białe.

Instagram Ogrodowiska
Nallar 15:26, 21 lip 2015

Danusiu, dziękuję za podpowiedzi. Wątek prześledzę raz jeszcze wieczorkiem.

Zastanawiałam się nad kłosowcem fenkułowym bądź liliowcami, dobrze by im było z różyczkami? Może irys syberyjski?