Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

MirellaB 09:52, 26 sty 2016

Ładnie, ale inne fotki widziałam z hortensją na biało kwitnącą akurat

Ja od tego roku dopiero będę testowała hortensje vanilke i bobo na słońcu. Pan w szkółce mnie zapewniał, że dadzą radę. Na O zdania na ten temat są podzielone.
Dominika11 09:57, 26 sty 2016

może mamy inne słońce inaczej grzeje w róznych rejonach
ag_zie 10:54, 26 sty 2016

olga80 napisał(a)
Tak czytam o planowanej rabacie,że pod śliwa nie chcesz hortek a może pomyślisz o różach okrywowych ? Ja zrobiłam tak na jesień śliwa,róże i obwódka z bukszpanu w tym roku dosadzę jeszcze trawki. Bedę podglądać zmiany.

Róże ładne są ale trochę się ich boję jak nabiorę trochę pewności ogrodowych to moooże....
ag_zie 11:01, 26 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
trzymaj sie tej ścieżki, mówię ci będzie super

jak pisze Mirelka, faktycznie gdzieś Danusia to polecała - nie pamiętam tylko gdzie, ale zestaw bombowy

w hortkach mozna jeszcze posadzić jarzmiankę tez super wygląda - tez gdzieś widziałam, ale gdzie ...

O jarzmiance poczytałam - fajna
lindsay80 11:45, 26 sty 2016

Jarzmiankę przy hortkach ma Malkul - białą.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=943.

Też byłabym za tym, żeby na tej długości było kilka takich samych drzewek, pomysl z 3 nigrami ok.
Vanilki dobrze z nimi grają do tego werbena, a przed hortki moze rozplenice?

Ja kupowałam rodzicom Nigry jesienia i są posadzone co 3 m zdłuż ogrodzenia, pomiędzy nimi są róże Gemma.
gobasia 12:26, 26 sty 2016

vanilki dobrze znoszą słońce i wcale nie potrzebują bardzo duzej ilosci wody a nawet bym powiedziała ,że na słoncu ładniej się wybarwiają -wg mnie hortensje to są bardzo wytrzymałe rośliny
zajrzyj do mnie wstawię Vanillkę w pęłnym słońcu i w cieniu
Dominika11 12:30, 26 sty 2016

nie wiem czy gdzieś nie widziałam różowej jarzmianki - muszę sobie chyba zapisywać - starość nie radość
ag_zie 13:09, 26 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
mysl i powiedz co wymysliłaś, zebysmy ewentualnie mogły dalej Ci pomysły podsuwac - juz na inna rabatę

cały czas patrzę i czytam - oczywiście w przerwach trzeba moich brzdąców ogarnąć z doskoku coś patrzę
iwka 13:15, 26 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
nie wiem czy gdzieś nie widziałam różowej jarzmianki - muszę sobie chyba zapisywać - starość nie radość

jest kilka kolorów różu, od jasnego aż po takie bordo
Makao_J 13:16, 26 sty 2016

Ja to już mam wyrzuty sumienia że siedzę, czytam i kombinuję a dzieciaki same muszą się ogarniać ale jakoś kurcze nie mogę przestać. To jak nałóg...