Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

ag_zie 11:51, 11 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
no własnie - dobra rada

U Ciebie też pracowicie zapowiada się rok
Dominika11 11:55, 11 lut 2016

ag_zie napisał(a)

A dziś myślałam Hameln, Moudry i Rubrum
też będziesz wysiewać ???

ag_zie napisał(a)

ale bociany to oznaka wiosny mi już bocian nie musi nic przynosić
ale nie tylko jako pory roku

ag_zie napisał(a)

U Ciebie też pracowicie zapowiada się rok
a to zobaczymy - bo jeżeli chodzi o prace z budowa domu - no z jego wykończeniem to napewno, choc myslę, że ogródka nie zaniedbam - moja mama już nie może się doczekać kiedy pojedzie, zeby coś tam porobić - dobrze, że mi pomaga - co ja bym bez niej zrobiła - zawsze robota idzie na 4 rece, a nie tylko na dwie
anna_t 11:58, 11 lut 2016

a jak bedziesz siac hameln?tak ja stipe delikatnie ziemia przysypywać?
ag_zie 11:58, 11 lut 2016

iwka napisał(a)
a ja miałam piękny widok na bociany u sąsiada, na dachu sobie gniazdo uwiły, piękne duże, codziennie klekotały przez kilka lat aż zawaliły sąsiadowi cały komin i dach, zdenerwował się chłopina, zgłosił do ochrony środowiska, przyjechali, postawili specjalny słup na końcu działki, gniazdo zrobili ale bocianom się niestety nie spodobało, od kilku lat nie chcą mieszkać w nowym gniazdku może w tym roku?

Biedny chłop szkód narobiły.
Moja ciotka w miasteczku mieszka i na tyłach kamienicy gniazdo było i bociany. Chciała dobrze im zrobić to je dokarmiała - mięso jakieś kupowała i im wynosiła na balkon! W kolejnym roku też przyleciały i siadały na balkonie i klekotały a sąsiedzi jacy zadowoleni byli!!! se kobicina utrapienie ściągnęła i ciekawe czy w tym roku przylecą - teraz to pewnie w okna będą pukać
ag_zie 12:00, 11 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Wygląda na to, że nic jej nie jest i żyje
Obi ma stronę internetową, możesz ustawić sobie konkretny sklep i widzisz ile konkretnych produktów jest dostępnych, ewentualnie możesz sobie zamówić i odebrać

to dobrze że żyje
Dzięki za info o sklepie
ag_zie 12:04, 11 lut 2016

gobasia napisał(a)

U mnie gniazdo bocinie jest od ponad 30 lat,najpierw było na stodole,ale w końcu trzeba bylo,ten zabytek ze słomianą strzechą zburzyć ...i też postawili nam specjalny słup,i są do tej pory.Moje bociany przylatują na koniec marca.I jeszcze ciekawostka ...u nas na wsi są 4 gniazda bocianie

Fajnie takich lokatorów mieć
U mnie to na razie gniazdo postawili - ale szkoda że drzewo tak oszpecili - taki widok mam
ag_zie 12:09, 11 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
też będziesz wysiewać ???

ale nie tylko jako pory roku

a to zobaczymy - bo jeżeli chodzi o prace z budowa domu - no z jego wykończeniem to napewno, choc myslę, że ogródka nie zaniedbam - moja mama już nie może się doczekać kiedy pojedzie, zeby coś tam porobić - dobrze, że mi pomaga - co ja bym bez niej zrobiła - zawsze robota idzie na 4 rece, a nie tylko na dwie

Wysiałam wszystkie posiadane trawki a co! Jak roślin nie kupię to trawki będą tylko
Dobrze że pomoc masz, zawsze to weselej przy robocie u nas też przed przeprowadzką jedna babcia synka pilnowała a druga pomagała sprzątać
Makao_J 12:13, 11 lut 2016

Dopiero zauważyłam że mieszkasz pod Piasecznem. Mój eM dość często tynkuje w Piasecznie. Szkoda że ja nie mieszkam gdzieś w tamtych okolicach
ag_zie 12:16, 11 lut 2016

anna_t napisał(a)
a jak bedziesz siac hameln?tak ja stipe delikatnie ziemia przysypywać?

Z tą i z Moudry tak zrobiłam że im łebki w ziemię powkładałam (pomocnika miałam) i lekko ziemią przysypałam. Folią nakrylam i na południowy parapet
A mój syn stwierdził że te nasionka to jak komary wyglądają
ag_zie 12:18, 11 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Dopiero zauważyłam że mieszkasz pod Piasecznem. Mój eM dość często tynkuje w Piasecznie. Szkoda że ja nie mieszkam gdzieś w tamtych okolicach

to z emem przyjechać możesz zapraszam!