Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

boguslawa_ma... 07:49, 27 sie 2018

lojalna_ napisał(a)

Oczywista oczywistość nie Krzysiowi.Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie tej "dziury" .

Pożyczyłam od Krzysia zapalniczkę i nie oddałam. Musze to jakoś naprawić.

Buxiak Gosiu mam nadxieje zevto sprawnie jak zresztą zawsze wszystko ogarniecie.

Krzysiu złota rączka ,napewno sam płot naprawi
BasiaLT 08:45, 27 sie 2018

80 lat i ledwo o lasce chodził... ale autem poszalał.. dlatego uważam że z całym szacunkiem dla starszych osób ale w pewnym wieku prawo jazdy powinno być zabierane.
Monia81 09:28, 27 sie 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Spokojnie możesz teraz robić.Będę teraz obcinać i też powtykam trochę

Ok to też zrobię sadzonki a dajesz je do ukorzeniacza, czy tylko wtykasz w ziemię? buźka
malgorzata_s... 10:26, 27 sie 2018

lojalna_ napisał(a)

Oczywista oczywistość nie Krzysiowi.Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie tej "dziury" .

Pożyczyłam od Krzysia zapalniczkę i nie oddałam. Musze to jakoś naprawić.

Buxiak Gosiu mam nadxieje zevto sprawnie jak zresztą zawsze wszystko ogarniecie.

Myślałam że skoro już płot zwalony to jakiś inny zrobimy ale kasa nie puszcza
malgorzata_s... 10:27, 27 sie 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

Krzysiu złota rączka ,napewno sam płot naprawi

Oj Bogusiu chyba tak się to skończy. Fachowców brak
malgorzata_s... 10:34, 27 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
80 lat i ledwo o lasce chodził... ale autem poszalał.. dlatego uważam że z całym szacunkiem dla starszych osób ale w pewnym wieku prawo jazdy powinno być zabierane.

Basiu masz rację też tak myślę. Tylko jest druga strona medalu. Pan robi zakupy dla siebie i żony. jeździ do lekarza itd. Bez samochodu nie da rady bo nie zajdzie. Mam sporo takich pacjentów że gdyby samochód im zabrać byliby zupełnie uziemieni. Jeżdżą tylko po swojej gminie nigdzie dalej.Mam przypadki że rodzina odebrała kluczyk i senior całkiem na zdrowiu podupadł bo przestał się ruszać. Ja bym wprowadziła raczej wielkie naklejki SENIOR na żarówiastym tle i ograniczenie prędkości w takim samochodzie do 30.Każdy kto by zobaczył wiedziałby że trzeba na takiego uważać.
malgorzata_s... 10:35, 27 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Ok to też zrobię sadzonki a dajesz je do ukorzeniacza, czy tylko wtykasz w ziemię? buźka

Bez ukorzeniacza sadzę ale z ukorzeniaczem szybciej są korzenie
Monia81 10:40, 27 sie 2018

Bez ukorzeniacza sadzę ale z ukorzeniaczem szybciej są korzenie

Buźka to będę działać
13:01, 27 sie 2018
dobrze że za płot ubezpieczyciel zapłaci

mam déjà vu (chyba tak sie to pisze skopiowałam z netu)

jak to zobaczyłam to śmiech mnie ogarnął) ...głupie to jest co piszę ...ale u naszego sasiada tego na samym wjeździe w tym starszym domu było podobnie.

płot byl stary ponad 20 letni a jak go wymienił na nowy ...to z tydzień moze stał i chłopak autem w niego w nocy wjechał ...cała linia od głównej drogi była zdemolowana ....ubezpieczyciel wypłacił im pieniądze dośc szybko i raczej dobrze na tym finansowo wyszli
Gosiek33 14:39, 27 sie 2018

Basiu masz rację też tak myślę. Tylko jest druga strona medalu. Pan robi zakupy dla siebie i żony. jeździ do lekarza itd. Bez samochodu nie da rady bo nie zajdzie. Mam sporo takich pacjentów że gdyby samochód im zabrać byliby zupełnie uziemieni. Jeżdżą tylko po swojej gminie nigdzie dalej.Mam przypadki że rodzina odebrała kluczyk i senior całkiem na zdrowiu podupadł bo przestał się ruszać. Ja bym wprowadziła raczej wielkie naklejki SENIOR na żarówiastym tle i ograniczenie prędkości w takim samochodzie do 30.Każdy kto by zobaczył wiedziałby że trzeba na takiego uważać.

Dopiero dziś dopadłam komputer na dłużej i w końcu czytam Twój wątek. Niesamowite zmiany na przestrzeni lat
Naprawdę nie wiem jak uzyskałaś tak fantastyczną kondycję hortensji?
Co za wycieczka, i co najważniejsze w doborowym towarzystwie. To się bardzo liczy.

Współczuję ogrodzeniowej kolizji ale szczęście w nieszczęściu, że nikomu nic się nie stało. Za to mam podobne zdanie do samochodu dla mocno wiekowych ludzi. Z pewnością ten pan nie rozbija się co dzień tylko akurat się mu przytrafiło. Częściej przytrafiają się różne wypadki młodszym kierowcom.