Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

malgorzata_s... 10:49, 22 sty 2016

BASIA8 napisał(a)

Zawsze miałam kolorowo ale jeden kolor i właśnie niebieski robi fajny nastrój
Kasya 11:10, 22 sty 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Choinki ukorzenione zawsze kupuję więc się nie sypią i szkoda mi zawsze jak je rozbieram.

i wysadzasz do gruntu po swietach ?
malgorzata_s... 11:19, 22 sty 2016

Kasya napisał(a)

i wysadzasz do gruntu po swietach ?

Na wiosnę wysadzam. Po świętach wynoszę do chłodniejszego miejsca ale nie na zewnatrz. na zewnątrz dopiero po 2,3 tygodniach jak nie ma strasznych mrozów Większość się przyjmuje
sylwia_slomc... 13:36, 22 sty 2016

I takie choinki się chwali , a nie wycinkę zieleni, nasza w tym roku sztuczna, ale jak miałam żywą to od razu szła do ogrodu , sadziłam w po nowym roku zawsze i się przyjmowały, a w zeszłym to sobie 5 świerczków kupiłam przed Bożym Narodzeniem i wsadziłam od razu do ziemi, małe były po 5 zł płacone to ryzykowałam i się opłaciło wszystkie się przyjęły i pięknie w tym sezonie podwoiły wielkość
Sebek 14:25, 22 sty 2016

A tu jeszcze świątecznie Ja dziś wiosnę w doniczkach do domu przytargałem
Margarete 15:39, 22 sty 2016

Mnie też szkoda jeszcze swiątecznych ozdób......tak ładnie teraz moja choinka ze światełkami i śniegowymi czapami wygląda..........widzę że sąsiedzi podobnie myslą.......teraz dopiero te osdoby maja urok...

W domu w sobote albo dzis powolutku zaczne chować ozdoby choć na kominku mój wianek jeszcze zostawie, jest srebrno-złoto-rudy i pasuje mi do zasłon, do koloru ścian, do świeczników........sama sie nim codzien upajam, a juz szczególnie jak napale w kominku, siedzę na kanapie, za oknami ośniezony ogród i mój las a ja sobie siedzę z ciepłą herbatką albo grzanym winkiem....jeszcze go zostawie do 2.02
Pozdrawiam wekendowo !
malgorzata_s... 15:54, 22 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
I takie choinki się chwali , a nie wycinkę zieleni, nasza w tym roku sztuczna, ale jak miałam żywą to od razu szła do ogrodu , sadziłam w po nowym roku zawsze i się przyjmowały, a w zeszłym to sobie 5 świerczków kupiłam przed Bożym Narodzeniem i wsadziłam od razu do ziemi, małe były po 5 zł płacone to ryzykowałam i się opłaciło wszystkie się przyjęły i pięknie w tym sezonie podwoiły wielkość

Moje choinki rosną u mojej mamy, siostry i u Oliwki i u mnie
malgorzata_s... 15:56, 22 sty 2016

Sebek napisał(a)
A tu jeszcze świątecznie Ja dziś wiosnę w doniczkach do domu przytargałem

Sebek mnie też kusiło ale śnieg i mróz więc poczekam jeszcze chwilę
malgorzata_s... 15:59, 22 sty 2016

Margarete napisał(a)
Mnie też szkoda jeszcze swiątecznych ozdób......tak ładnie teraz moja choinka ze światełkami i śniegowymi czapami wygląda..........widzę że sąsiedzi podobnie myslą.......teraz dopiero te osdoby maja urok...

W domu w sobote albo dzis powolutku zaczne chować ozdoby choć na kominku mój wianek jeszcze zostawie, jest srebrno-złoto-rudy i pasuje mi do zasłon, do koloru ścian, do świeczników........sama sie nim codzien upajam, a juz szczególnie jak napale w kominku, siedzę na kanapie, za oknami ośniezony ogród i mój las a ja sobie siedzę z ciepłą herbatką albo grzanym winkiem....jeszcze go zostawie do 2.02
Pozdrawiam wekendowo !

Gosiu ją mam to samo. Co dzień patrzę na wianki i wiankowanie wspomina i na światełko wmśniegu. Gdyby było bezśnieżnie to już by pochowane wszystko było
Basilikum 16:46, 22 sty 2016

ja tez sadze nasze choinki w ogrodzie. Nie zawsze sie udaje ale dwie dosc ladne juz mam.