Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Cioci cz. 3

Ogród Cioci cz. 3

05:46, 10 maj 2017
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No porażka. Oglądałam sobie zeszłą wiosnę i jestem zła. Tyle miesięcy zimna.

dzis mamy pażdziernikowy poranek ...tylko patrzeć jak drzewa zaczna zrzucac liscie

Gosia zrób dla mnie przeglad twoich hortensji bukietoych .....bo potrzebuje cos wybrac na przód .....limki i vanilki mam to mnie nie interesuja...ale masz jeszcze inne ...to bym chciała wiedziec jakie

malgorzata_s... 19:28, 10 maj 2017

Basilikum napisał(a)
jejku ale macie zwariowana pogode. U nie w nocy +10
leje tylko ale zis i tak caluski dzien w pracy wiec niech podlewa, na jutro zamawiam przerwe popludniu w deszczu, bo mam male co nieco do posadzenia

U mnie dzisiaj -2 Sadzenie też mam bo kupiłam szałwie i liatry
malgorzata_s... 19:30, 10 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja dzisiaj tylko martagony i pustynniki doniczkami nakryłam, i eM zawinął sośnicę i mamutowca, gunnera jeszcze w namiocie , a cała reszta w rekach losu... Nie jestem w stanie latać w te i we wte okrywać i odkrywać
Miejmy Gosiu nadzieję, że jednak poniżej 0 nie spadnie...potem już powinno być na plusie przynajmniej....

Dzisiaj było -2 ale uznałam że wszystkiego nie okryję więc nie okryłam niczego niech samo sobie radzi
malgorzata_s... 19:31, 10 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Już widzę miny moich sąsiadów, jakby zobaczyli ubrany w firanki ogród

Ja się powstrzymałam bo najbardziej klona wielkiego mi szkoda a jak go okryć?
malgorzata_s... 19:32, 10 maj 2017

elka_ napisał(a)

Pochwały jak najbardziej należne
Dziękuję za odwiedziny. Zaskroniec pojawia się i znika, w tym roku jeszcze go nie widziałam
Będę czekać na tegoroczne iryski u ciebie, niech już zakwitną, może przepędzą tę zimnicę

Tej zimnicy to już naprawdę dosyć, nawet się marudzić nie chce
malgorzata_s... 19:32, 10 maj 2017

eee_taam napisał(a)

dzis mamy pażdziernikowy poranek ...tylko patrzeć jak drzewa zaczna zrzucac liscie

Gosia zrób dla mnie przeglad twoich hortensji bukietoych .....bo potrzebuje cos wybrac na przód .....limki i vanilki mam to mnie nie interesuja...ale masz jeszcze inne ...to bym chciała wiedziec jakie

Poszukam
Nallar 19:39, 10 maj 2017

Temperature miałyśmy taka samą.
Na pogodę już też przestaje marudzić, teraz zacznę na mszyce które rozpoczęły żerowanie na różach.
Jedno "szczęście" za drugim jak tu się nie cieszyć.
malgorzata_s... 20:00, 10 maj 2017

Nallar napisał(a)
Temperature miałyśmy taka samą.
Na pogodę już też przestaje marudzić, teraz zacznę na mszyce które rozpoczęły żerowanie na różach.
Jedno "szczęście" za drugim jak tu się nie cieszyć.

Nie patrzyłam na róże, lecę zobaczyć
malgorzata_s... 20:16, 10 maj 2017

Dla Justyny Nie chcesz Vanilek i Limek a Anabelki za dużo słońca tam będą miały.
Ja mam jeszcze candlelaight która nie ma pełnych kwiatów a przebarwia się na różowo.

Tardiwę, jeszcze mniej pełne kwiaty za to sztywna jak drut

Diamant rouge przebarwia się najmocniej na malinowo i kwiat bardziej okrągły ale u mnie wiotkawa.

Grandiflora trochę jak anabel ale dobrej fotki brak.
Phantom przypomina mi vanilkę ale duuużo większe kwiaty, mam młodziaki więc po foto do Kasika idź.
No bobo mam ale też młode. Dosyć mdło się przebarwiają.
paulina_ns 20:20, 10 maj 2017

Gosia który sezon masz Bobo? Ja kupiłam w tamtym roku małe sadzonki i w sumie póki co dalej szału nie ma nie wiem czy one cosik wolniej rosną, czy co?

Ps. Obudzily Ci się buki? Ja wczoraj byłam w ogrodniczym, gdzie kupowałam swojego i inne już ładne liście miały, a mój dalej spi..