Mocno zaintrygowało mnie to oświetlenie. Czy możesz rozwinąć ten temat? W jaki sposób zamontowane jest światełko pod lampionem i którędy dochodzi prąd, czy on jest doprowadzony przez rurkę? Poproszę też o zdjęcie makro tego lampioniku. Strasznie dociekliwa jestem.
Dorotko to nie jest tak prosto zrobić. Trzeba się na elektryce znać trochę i mieć narzędzia ale już piszę. Rurki aluminiowe kupione w Castoramie, do tego przewód 4x0,75, latarki kupione na allegro za 6 zł szt, zasilacz 5V może być ze starych ładowarek do telefonu, lampiony kupione na allegro lub w IKEA 9,90zł, kostki do prądu, jakiś dwużyłowy kabel 2x0,75 do połączenia między lampkami.
Kabel wciągnęliśmy w rurkę i wygięliśmy zostawiając koniec kabla tak aby wszedł w lampion od góry. Latarki Krzyś przerobił na prąd. W dole latarenki wyciął część i przewiercił tak aby wyszedł kabelek.Podłączył latarkę i wkleił w dno.
Pięknie wygląda ogród z tymi lampkami Brawa dla Ciebie za pomysł i dla Krzysia za wykonanie
Obejrzałam wszystkie zdjęcia i zauważyłam kilka nowych ujęć Bardzo mi się podoba