Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 11:16, 05 lut 2016

Kasya napisał(a)

Tak

ładna róża ale to tak na kiedyś bo teraz muszę skarpy ogarnąć a ona wysoka rosnie na 1,5m
Filemon24 11:17, 05 lut 2016

Ja kiedyś nie lubiłam piwonii w sumie nie wiem nawet dlaczego teraz mi się podobają i oczywiście mam je u siebie.
anna_t 11:17, 05 lut 2016

Anita a nie chwaliłam Ci się że pashmine zamówiłam
anna_t 11:18, 05 lut 2016

ja je uwielbiam za zapach....
Filemon24 11:22, 05 lut 2016

anna_t napisał(a)
Anita a nie chwaliłam Ci się że pashmine zamówiłam

Super nic się nie chwaliłaś, jedną sztukę ? czy więcej, gdzie będziesz sadzić?
jankosia 11:25, 05 lut 2016

Ania, a ty planujesz tam takiej nawadnianie czy coś ? Pytam o skarpę bo masz taki widzę rozrzut od jarzmianki po lawendę Jarzmianki są śliczne ale szybko więdną jak nie mają dostatecznej ilości wody.
P.S. Jestem przy kocimiętce nadal I zastanów się czy chcesz rzeczywiście coś niższego dawać z przodu w nogach. Skarpa ma swoją wysokość i swoje nachylenie. Jak dasz rośliny tej samej wysokości to nic się nie zmieni, dalej będzie spadek jaki był przed posądzeniem. A jak dasz wyżej coś wyższego a niżej coś niższego to zrobi ci się ta górka bardziej nachylona wizualnie. Nie wiem czy to dobrze czy źle, bo nie wiem jak ci się podoba, ale bierz to pod uwagę
siakowa 11:27, 05 lut 2016

pod nogi trawy daj niskie to zasłonią nogi róż
anna_t 11:32, 05 lut 2016

Filemon24 napisał(a)

Super nic się nie chwaliłaś, jedną sztukę ? czy więcej, gdzie będziesz sadzić?

jedną..tutaj po lewo widac duza rabatę trawiasto-różaną na niej bedzie, razem z 4 szt hanne. bedę cos szukac jeszcze żeby dobrać
anna_t 11:34, 05 lut 2016

jankosia napisał(a)
Ania, a ty planujesz tam takiej nawadnianie czy coś ? Pytam o skarpę bo masz taki widzę rozrzut od jarzmianki po lawendę Jarzmianki są śliczne ale szybko więdną jak nie mają dostatecznej ilości wody.
P.S. Jestem przy kocimiętce nadal I zastanów się czy chcesz rzeczywiście coś niższego dawać z przodu w nogach. Skarpa ma swoją wysokość i swoje nachylenie. Jak dasz rośliny tej samej wysokości to nic się nie zmieni, dalej będzie spadek jaki był przed posądzeniem. A jak dasz wyżej coś wyższego a niżej coś niższego to zrobi ci się ta górka bardziej nachylona wizualnie. Nie wiem czy to dobrze czy źle, bo nie wiem jak ci się podoba, ale bierz to pod uwagę

chciałabym nawodnienie ale ze względu na finanse musiałbym same je robić a mój em nie ma talentu do takich rzeczy więc pewnie przy konewce zostanę
jarzmianki tam nie bedzie, za duzo juz by gatunków bylo poza tym nie znam sie na tylu roślinach..
pewne sa róże i stipa resztę trza ustalić
anna_t 11:37, 05 lut 2016

siakowa napisał(a)
pod nogi trawy daj niskie to zasłonią nogi róż

w dalszej perspektywie raczej nie na ten sezon podsadzę cale to moje otoczenie tarasu żywopłocikiem z bukszpanu, tak sobie wymyśliłam. produkcje bukszpanu planuję uruchomić w tym roku