Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 12:38, 18 mar 2016

Margarete napisał(a)
O nowy avatar !
Ładny i taki ogrodowiskowy..

dzięęęki
wyslalam Ci priv
anna_t 14:45, 18 mar 2016

kasja83 napisał(a)

Od planowania?

hahhaah nie od 24h/doba z moją niunią
ja uwielbiam planować
anna_t 14:59, 18 mar 2016

widok z przyszłej altany
mój nowy pomysł jest taki, zeby palisadki zrobić na taka samą dlugość po prawej stronie schodów co sa po lewej. czyli jeszcze 3m
dorzuciłam jeszcze 2 kule zimozielone, ale gdzie gipsowke?zapomnialam o niej..
Kasya 15:05, 18 mar 2016

dla gipsowki nie musisz planowac miejsca chyba bo wcisniesz ja pomiedzy
Iwk4 15:15, 18 mar 2016

Spory misz masz się zrobił. Chyba tak chciałaś...
Ale pomysł z palisadkami dobry. Czyli 3 metry.
Ania, te palisadki podzielą ci rabatę. Ja bym to wykorzystała do podziału gatunków. Wewnątrz palisady i poza nią. Przeanalizuj jeszcze raz moją koncepcję. Szpaler jednakowych róż, delikatny podział gatunków roślin... Jakby kontynuacja uporzædkowanego przodu...
Są zwolennicy też twórczego bałaganu... W takim ci nie pomogę. Gubię się w nim.

O miskantach zrozumiałam z Ogrodowiska, że trzeba przyjąć pewne postanowienia. Mniej więcej co 3 lata zmniejszać karpę traw. Można podzielić wykopując całą lub tylko kawałek z boku. W ten sposób trawę dziewczyny trzymają w ryzach. Jak zostawisz na bardzo długo bez dzielenia, w środku się zrobi pusta. I kto jæ wtedy wyciągnie z ziemi? Tak wyczytałam u Danusi.
Ja będę swoją dzielić. Bynajmniej będę miała własne sadzonki za darmo...
Iwk4 15:21, 18 mar 2016

Nie wiem czy gracki pod oknami...
Może lepiej rozplenica hameln?

Podział róż chyba jest dobry na twoim planie. Resztę w trakcie sadzenia ... Zmiany i improwizacja zawsze towarzyszy takiemu sadzeniu. nic się wtedy nie zgadza
Kasya 15:25, 18 mar 2016

a glaczego w koncu na gracki sie zdecydowalas a nie ML ?
AgataP 15:57, 18 mar 2016

Ja już nie nadążam za zmianami, najlepiej jak zobaczę rabatę gotową
Za okna też muszę się zabrać, Karchera już mam w domu więc tylko go odpalić i myknąć... ale nie dziś, dziś była akcja graby...
Ania odłożyłam dla Ciebie 45 szt + kilka dodatkowych
anna_t 17:32, 18 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Spory misz masz się zrobił. Chyba tak chciałaś...
Ale pomysł z palisadkami dobry. Czyli 3 metry.
Ania, te palisadki podzielą ci rabatę. Ja bym to wykorzystała do podziału gatunków. Wewnątrz palisady i poza nią. Przeanalizuj jeszcze raz moją koncepcję. Szpaler jednakowych róż, delikatny podział gatunków roślin... Jakby kontynuacja uporzædkowanego przodu...
Są zwolennicy też twórczego bałaganu... W takim ci nie pomogę. Gubię się w nim.

O miskantach zrozumiałam z Ogrodowiska, że trzeba przyjąć pewne postanowienia. Mniej więcej co 3 lata zmniejszać karpę traw. Można podzielić wykopując całą lub tylko kawałek z boku. W ten sposób trawę dziewczyny trzymają w ryzach. Jak zostawisz na bardzo długo bez dzielenia, w środku się zrobi pusta. I kto jæ wtedy wyciągnie z ziemi? Tak wyczytałam u Danusi.
Ja będę swoją dzielić. Bynajmniej będę miała własne sadzonki za darmo...

misz masz?a mi się znowu wydaję że tylko troszkę zmienilam Twój pomysł
ja to sobie tak myslałam że na pieterku bedzie bialo na dole różowo, wspolnym punktem są obeliski. i do tego hanne dałam w róg dalej od innych róż bo mają zupelnie inny odcien
lekcja z miskantami zapisana, co 3 lata mała rewolucja
anna_t 17:34, 18 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Nie wiem czy gracki pod oknami...
Może lepiej rozplenica hameln?

Podział róż chyba jest dobry na twoim planie. Resztę w trakcie sadzenia ... Zmiany i improwizacja zawsze towarzyszy takiemu sadzeniu. nic się wtedy nie zgadza

wiesz te róże to narazie zielone patyki to imprezować nie będę bo nic nie wiedzę, sadzę tak jak tutaj wymyslimy
rozplenice chcę niżej, tam na tyły wyższą trawę, chce żeby mi tą brzydką podmurówkę zasłoniły bo niewiem kiedy ją pomalujemy