Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Kasya 20:53, 08 gru 2015

pokaz jakies inspiracje, co tobie sie podoba
jankosia 21:13, 08 gru 2015

Rany! To południowa strona. Pomyśl o jakim drzewie. Posadzone na tej skarpie da ci kiedyś cień na tarasie a podkrzesany ładnie od dołu nie zasłoni widoku.
Kasya 21:22, 08 gru 2015

jankosia napisał(a)
Rany! To południowa strona. Pomyśl o jakim drzewie. Posadzone na tej skarpie da ci kiedyś cień na tarasie a podkrzesany ładnie od dołu nie zasłoni widoku.

to prawda, na takim tarasie nie da sie wytrzymac w lecie
anna_t 21:23, 08 gru 2015

próbuję znalezć cos na pinterescie ale to mój pierwszy raz i kiepsko mi idzie, ale szukam wytrwale
Monika myslałam posadzic coś na tym rogu skarpy poł-zach bo tak to popołudniem kiedy częsciej jestesmyw domu byłby cień ale niewiem jeszcze co. na wiosne będę sadzic ambrowca i grujecznika to do tej pory musze wybrac resztę drzew do ogrodu
jankosia 21:43, 08 gru 2015

Nie sadź na rogu- moim zdaniem będzie to brzydko wyglądać. Od zachodu możesz posadzić dalej od tarasu większe drzewko i też będziesz miała cień - to zachodnie słońce bardzo nisko jest. Może tego planowanego ambrowca wsadź od zachodu (ale nie na skarpie) a na skarpie of południa platana?
A może od południa jakiś wielopienny okaz? Brzozę w tej postaci najłatwiej znaleźć. Tylko taką odmianę nie za wysoką? Tak se gdybam. Ja bym od drzew zaczęła myśleć i potem coraz niżej
Nikita 01:55, 09 gru 2015

Witaj Aniu. Nareszcie znalazłam czas i przydrepciłam do ciebie. Widzę ze masz wieeeeelkie plany ogródkowe przewidziane na wiosnę. Będę kibicowała i monitorowała na bieżąco twoje postępy.
Pisałeś kilka stron wcześniej że podobają ci się róże wkomponowane w trawy...poszperałam troszkę w swoich fotkach i znalazłam dwa fajne zdjęcia...
Pierwsze jest zrobione u naszej Anitki (Anita1978)....musisz koniecznie do niej zaglądnąc....to miłośniczka róż

a drugie zrobione jest w ogrodach u Kapiasów

Dziś już uciekam, bo jest bardzo późno a jutro raniutko do pracy, ale jeszcze pod koniec tygodnia wpadnę do ciebie z wizytą. Pa pa
Filemon24 06:55, 09 gru 2015

tak jestem Anita ale o który ogród ci chodzi? tutaj na forum nie mam wątku
podesłałam ci linki z ogrodami różanymi w tym pierwszym fajnie są skomponowane różne odcienie różu u róż
w dodatku Danusia podsunęła ci dobry pomysł z trzmielinami
teraz tak sobie pomyślałam że floksy na tej skarpie to też fajny pomysł one tak cudownie pachną siedząc na tarasie czuć było by ich zapach
kamila66 08:10, 09 gru 2015

Kasya napisał(a)

to prawda, na takim tarasie nie da sie wytrzymac w lecie

Da się ale w basenie
kamila66 08:24, 09 gru 2015

Aniu całkowicie popieram Danusię, już Ci pisałam abyś dodała coś zimozielonego Rabatę na skarpie będziesz miała na oku cały rok i od jesieni będzie bardzo smutna. Na zdjęciu z ogrodu u Kapisów widać między trawami świerki, które swoją odsłonę mają jak trawy udają się w spoczynek
jankosia 08:40, 09 gru 2015

O Nikitka ci podrzuciła to zdjęcie od Kopiasów to o tym myślałam wcześniej. Do Anity koniecznie zajrzyj choć ona teraz na forum jakoś nie zagląda, ale różyczki ma śliczne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2036-ogrodek-anity