Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 07:28, 30 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Kami, jak pielęgnujesz krzaczki porzeczek, że tak obrodziły. Zupełnie się nie znam na roślinach jadalnych i rosną sobie same. Moje chyba coś pożera w tym roku....czubki gałązek mają liście pozawijane w koszyczek, tak jakby coś w środku mieszkało....masz jakiś pomysł co to ?

Kiedyś chyba mówiłaś, że Twój eM nie lubi kwiatów w ogrodzie....zmienił zdanie?.....bo przecież pięknie jest

Sylwia to u góry to wiśnie
Na porzeczce miałaś mszyce, jak liście są wykręcone to jej już tam nie ma, dlatego to taka zagadka dla ogrodników
Co roku mam bardzo dużo porzeczek, nic się nie marnuje dzieciaki zjedzą wszystko Jeden z krzaczków białej porzeczki już objedzony
Mam jedną słabą fotkę z przed kilku dni, owoce jeszcze zielone

Sylvana 07:39, 30 cze 2016

Kami no wiesz co .... toć odróżniam jeszcze porzeczkę od wisienki.
Zasugerowałam się zdjęciem, że skoro taki urodzaj pokazujesz i piszesz o obfitościach wszelkich, to porzeczek też to dotyczy

Dzięki za info....mszyce w tym roku widocznie zawładnęły moim ogrodem, bo są na wszystkim. Pryskałam nawet z przepisu O. miksturą sodową i doopa.
Miałam na myśli czy podcinasz jakoś krzaczki, bo czytałam, że trzeba wczesną wiosną....chociaż moja mama twierdzi, że w jej rodzinnym domu nikt tego nie robił, a owoców nie dawało się przejeść.
To dlaczego u mnie tak marnie...słońca może za mało...

Pozdrówka i smacznego życzę
MirellaB 07:47, 30 cze 2016

Jak się ma Annabell Strong?
Karol99 08:12, 30 cze 2016

Ale ładnie ta wiśnia zaowocowała Porzeczki również.
kamila66 09:00, 30 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Kami no wiesz co .... toć odróżniam jeszcze porzeczkę od wisienki.
Zasugerowałam się zdjęciem, że skoro taki urodzaj pokazujesz i piszesz o obfitościach wszelkich, to porzeczek też to dotyczy

Dzięki za info....mszyce w tym roku widocznie zawładnęły moim ogrodem, bo są na wszystkim. Pryskałam nawet z przepisu O. miksturą sodową i doopa.
Miałam na myśli czy podcinasz jakoś krzaczki, bo czytałam, że trzeba wczesną wiosną....chociaż moja mama twierdzi, że w jej rodzinnym domu nikt tego nie robił, a owoców nie dawało się przejeść.
To dlaczego u mnie tak marnie...słońca może za mało...

Pozdrówka i smacznego życzę

Heh Kochana nie wiedziałam gdzie oglądałaś zdjęcia, jak w telefonie skala mogła być mikro Soda towarzyszy mi od wielu lat stosuję ją na mączniaka i grzyby
W tym roku nie podcinałam porzeczek ale w innych latach tak i plon za każdym razem jest podobny tzn. w kilogramach , na podciętych rosną dużo większe owoce, wtedy kiedy nie podcinam owoce są małe ale bardzo dużo.
kamila66 09:01, 30 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Jak się ma Annabell Strong?

Mirelko stoi w miejscu, aklimatyzuje się
kamila66 09:03, 30 cze 2016

Karol99 napisał(a)
Ale ładnie ta wiśnia zaowocowała Porzeczki również.

Karolu te drzewka są niezawodne nic koło nich nie muszę robić i pięknie owocują, koło borówki chodzę i mam same straty
Makao_J 14:29, 30 cze 2016

Pytałam o czereśnie bo u mnie znowu w tym roku są z robalami. I były pryskane.
Chciałam Cię podpytać czy wiesz od kiedy do kiedy wykonuje się opryski bo może robiliśmy za rzadko albo nie w porę
kamila66 14:39, 30 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Pytałam o czereśnie bo u mnie znowu w tym roku są z robalami. I były pryskane.
Chciałam Cię podpytać czy wiesz od kiedy do kiedy wykonuje się opryski bo może robiliśmy za rzadko albo nie w porę

Aniu a robisz oprysk już w lutym, ten przed otwarciem pąków?
Makao_J 15:48, 30 cze 2016

Nie nic takiego nie robiliśmy. Tylko jak kwiaty opadną i zaczynają zawiązywać się owoce. Potem co 2 tygodnie.