Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 08:48, 01 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Muszę Ci napisać, że Belveder 5 sztuk mi padło, a jedna jest tak kiepska, że chyba z niej nic nie będzie
Z 7 sztuk zostanie mi jedna

A jak Twoja

Mirelko bardzo szkoda tym bardziej, że była ich taka duża ilość .
Moja się odbudowuje po tym jak ją zmasakrowały psy. W tamtym roku miała jeden pęd. Zresztą tak samo jak artemis. Widać, że w tym roku będzie ok.
Gdybyś zastanawiała nad wymianą odmiany. To Ewa Anda napisała u Asi ,,Działeczka Asi,, na stronie 553 co poleca. Wśród tych róż jest jedna odmiana pomarańczowa.
kamila66 08:51, 01 maj 2018

jolanka napisał(a)
Klonik piękny będzie Gdzie go posadzisz?

Jolanko w części z owocowymi. Na wysokości tarasu.
Zana 08:54, 01 maj 2018

Majówkowy prezencik. Też go mam, teraz jest najpiękniejszy z tymi młodymi listkami, potem robi się zielony.
MirellaB 09:07, 01 maj 2018

kamila66 napisał(a)

Mirelko bardzo szkoda tym bardziej, że była ich taka duża ilość .
Moja się odbudowuje po tym jak ją zmasakrowały psy. W tamtym roku miała jeden pęd. Zresztą tak samo jak artemis. Widać, że w tym roku będzie ok.
Gdybyś zastanawiała nad wymianą odmiany. To Ewa Anda napisała u Asi ,,Działeczka Asi,, na stronie 553 co poleca. Wśród tych róż jest jedna odmiana pomarańczowa.

Dziękuję za informację - zajrzę
Chyba wymienię na róże okrywowe, tylko niby nowych róż w miejsce poprzednich nie powinno się sadzić - przetestuję

Trzymam paluszki za Twoje róże. Czasami takie połamanie przez psa dobrze roślinie robi U mnie hortensja i rh po połamaniu i zadeptaniu odbiły i ruszyły porządnie z kopyta. Rh jest pięknym krzewem, a hortka była wysoka jak nigdy, miała pędy mojego wzrostu
kamila66 09:45, 01 maj 2018

Zana napisał(a)
Majówkowy prezencik. Też go mam, teraz jest najpiękniejszy z tymi młodymi listkami, potem robi się zielony.

Anulka myślałam, że jest żółty, jeśli jest zielony mam nadzieję, że to odcień jasnej zieleni ...
sylwia_slomc... 09:47, 01 maj 2018

kamila66 napisał(a)

A co prezent z okazji majówki

Każda okazja dobra na śliczną roślinkę
kamila66 09:57, 01 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Dziękuję za informację - zajrzę
Chyba wymienię na róże okrywowe, tylko niby nowych róż w miejsce poprzednich nie powinno się sadzić - przetestuję

Trzymam paluszki za Twoje róże. Czasami takie połamanie przez psa dobrze roślinie robi U mnie hortensja i rh po połamaniu i zadeptaniu odbiły i ruszyły porządnie z kopyta. Rh jest pięknym krzewem, a hortka była wysoka jak nigdy, miała pędy mojego wzrostu

Mirelko ja bardziej od okrywowych lubię po prostu niskie odmiany. Takie jak Lavender ice.

W okrywowych przeszkadza mi to, że czasami wypuszczają za długie baty. Nie wiem co z nimi robić, zawsze żal mi obciąć.
kamila66 09:59, 01 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Każda okazja dobra na śliczną roślinkę

Sylwia nie piję, nie palę muszę mieć jakieś przyjemności
sylwia_slomc... 10:00, 01 maj 2018

kamila66 napisał(a)

Sylwia nie piję, nie palę muszę mieć jakieś przyjemności

O to to to, tego się trzymajmy
Zana 10:06, 01 maj 2018

kamila66 napisał(a)

Anulka myślałam, że jest żółty, jeśli jest zielony mam nadzieję, że to odcień jasnej zieleni ...

No raczej nie, jest zielony.