Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Sylvana 01:21, 24 sty 2016

kamila66 napisał(a)

Nie wiem co to jest wczoraj poszperałam w necie i bardziej wygląda to na "Cyprysik groszkowy Filifera Nana" lecz pewności nie mam.
W tamtym roku zimę przeżyło bez okrycia

Thujopsis dolabrata też mam, nie wiem co z nim zrobić :? jest chyba za duży do mojego ogrodu. Nigdy go nie okrywałam a mam go 4 rok
na zdjęciu po lewej

Ze zdjęcia ciężko określić skalę....wydawało mi się, że te "łuski" są tak grube jak w moim żywotnikowcu...i pokrój też mi bardziej pasował niż do cyprysika....ale mogę się mylić, na "żywca" łatwiej go sklasyfikować, więc może masz rację.

Co do wielkości żywotnikowca, to sama się waham co z nim zrobić...bo w każdym artykule w necie piszą co innego...nie mam więc pojęcia jaki będzie
kamila66 08:59, 24 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Czy Ty masz rozłożoną matę?

Już coraz mniej ale mam. Nie jestem w stanie tak od razu usunąć jej w całości.
kamila66 09:01, 24 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Ze zdjęcia ciężko określić skalę....wydawało mi się, że te "łuski" są tak grube jak w moim żywotnikowcu...i pokrój też mi bardziej pasował niż do cyprysika....ale mogę się mylić, na "żywca" łatwiej go sklasyfikować, więc może masz rację.

Co do wielkości żywotnikowca, to sama się waham co z nim zrobić...bo w każdym artykule w necie piszą co innego...nie mam więc pojęcia jaki będzie

Pozostaje mi tylko czekać co z tego wyrośnie
Mathildis 14:29, 24 sty 2016

kamila66 napisał(a)

Krajanka
W jakiej odległości od Ostrowa mieszkasz?

Poszło PW

Lime Rickey śliczna, u siebie w podobnym kolorze mam Citronelle i Lime Marmalade, też są fajne
kamila66 08:10, 25 sty 2016

Dzień Dobry Wszystkim
U nas dzisiaj rano strach było oderwać nogę od podłoża aby nie wywinąć orła. Uważajcie na siebie
agnieszka_m 08:13, 25 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Dzień Dobry Wszystkim
U nas dzisiaj rano strach było oderwać nogę od podłoża aby nie wywinąć orła. Uważajcie na siebie

Witam u mnie narazie jeszcze -3 także jest ok zobaczymy jak będzie w ciągu dnia, zachmurzone jest okropnie pewnie będzie coś padać
Dominika11 08:16, 25 sty 2016

u nas na plusie, padał deszcz i chlapa - odwilż jak się patrzy
kamila66 08:17, 25 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Witam u mnie narazie jeszcze -3 także jest ok zobaczymy jak będzie w ciągu dnia, zachmurzone jest okropnie pewnie będzie coś padać

Do wczoraj był śnieg, po południu było na plusie i zmienił swoją konsystencję na bardziej płynną następnie w nocy to zmroziło i oto dzisiaj wszędzie mamy lodowisko :/
kamila66 08:20, 25 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
u nas na plusie, padał deszcz i chlapa - odwilż jak się patrzy

U mnie też padało o 7 teraz już przestało
kamila66 08:24, 25 sty 2016

Od rana się wkręciłam i kusi mnie aby kupić przez net "Turzyca włosista Frosted Curls". Mam tą brązową jest cudna tej zielonej nie znalazłam u siebie, w necie też jej mało, przesyłka tylko 8 zł