Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło. » Edycja postu

Ogród, mydło i powidło.

katel 23:32, 27 wrz 2016

Z tą przesuwna bramą tak jest, teraz mam taką wąziutką rynienkę na rośliny ale dobrze że i taka jest, bo tam jest taka kostkowa pustynia no ale i samochody trzeba gdzieś stawiać. Taka ilość kostki to było bezwzględne minimum a z bramą otwieraną był problem bo wjazd pod skosem.
Kasiu jak będzie dyskusja to wołaj choć ja to się raczej w dziwadłach lubuję
Cieszę się że papirus się podoba, moje teraz na dworze stoją i zakwitły pierwszy raz . Mam też nowego (dwa lata na niego polowałam), niższy i z bardziej pierzastymi listkami ale kupiłam jako zdechlaka (przesuszyli go a właściwie ususzyli) i go reanimuję.
Co dziwne papirusy w mniejszych doniczkach są wyższe a w tych wielkich niższe ale za to kwitną.
katel 10:32, 28 wrz 2016

Tak patrzę i chyba nie bardzo te papirusy na tym zdjęciu widać, potem zbliżenie cyknę.
Choroba ogrodowa u mnie nie tylko się nie cofa ale jeszcze postępuje , najpierw kupiłam wielką siatę tulipanów plus trochę czosnków i krokusów, potem dokupiłam czosnki bo były w rewelacyjnej cenie no a teraz jeszcze to, też w dobrej no i jak żyć .
gobasia 12:51, 28 wrz 2016

katel napisał(a)
Tak patrzę i chyba nie bardzo te papirusy na tym zdjęciu widać, potem zbliżenie cyknę.
Choroba ogrodowa u mnie nie tylko się nie cofa ale jeszcze postępuje , najpierw kupiłam wielką siatę tulipanów plus trochę czosnków i krokusów, potem dokupiłam czosnki bo były w rewelacyjnej cenie no a teraz jeszcze to, też w dobrej no i jak żyć .

nooo ,a jeszcze pażdziernik przed nami ,bedą wyprzedaże

teraz trzeba to jeszcze posadzić ,nie wiem jak u Ciebie ale u mnie to straszliwa susza,
katel 13:53, 28 wrz 2016

Basiu sucho tak, że szpadel trudno wbić a ja jeszcze roboty mam tyle ze nie wiem w co ręce włożyć ale po niecałe 12zł było 60szt. no i nie dałam rady.
Nie mów mi chociaż o wyprzedażach, bo się zacznę bać do sklepów chodzić a najgorsze że cebule to i w spożywczych .
Kasya 13:53, 28 wrz 2016

Podoba mi się pecherznica i niebieskie bratusie
gobasia 14:11, 28 wrz 2016

katel napisał(a)
Basiu sucho tak, że szpadel trudno wbić a ja jeszcze roboty mam tyle ze nie wiem w co ręce włożyć ale po niecałe 12zł było 60szt. no i nie dałam rady.
Nie mów mi chociaż o wyprzedażach, bo się zacznę bać do sklepów chodzić a najgorsze że cebule to i w spożywczych .

cena byla zachecająca....teraz 240szt tej drobnicy posadzić...ufff
katel 18:41, 28 wrz 2016

Kasya napisał(a)
Podoba mi się pecherznica i niebieskie bratusie

Z bratusiami kolorowo i wesoło było .

gobasia napisał(a)

cena byla zachecająca....teraz 240szt tej drobnicy posadzić...ufff

Ha ha ha! To samo mi przyjaciółka powiedziała, promocja była to sobie znowu roboty dołożyłam ale i sukces niemały dziś odniosłam. Miałam do ogrodniczego po hortensje pojechać bo mi pasuje pod śliwą i nie pojechałam! Ciekawe ile wytrzymam , cały czas się boje że mi wykupią.
Basiu udało mi się wreszcie na pocztę trafić, zaraz Ci wyśle info na priv.
anabuko1 08:30, 29 wrz 2016

katel napisał(a)

Hmm , i ta choroba jak zaraza. jak złapie to trzma i tylko sie rozszerza.
Też ją znam dobrez i mam
Ogród jesienny z tymi pieknymi trawkami wyglada cudnie
katel 22:55, 29 wrz 2016

anabuko1 napisał(a)

Hmm , i ta choroba jak zaraza. jak złapie to trzma i tylko sie rozszerza.
Też ją znam dobrez i mam
Ogród jesienny z tymi pieknymi trawkami wyglada cudnie

Dzięki! Ciekawe czy się uda jakiś lek albo szczepionkę na tą zarazę wymyślić .

Wczorajsze fotki jeszcze wrzucę, usunęłam wreszcie śmietnik z pod furtki - wygrzebałam płyty ażurowe nie
wiedziałam że są takie grube - łom poszedł w ruch) i zdarłam darń - już tam śmietnik nie wróci .

Pierwszeństwo ma sadzenie ale w ramach poprawy nastroju zrobiłam kanciki - zdjęcie przed, w trakcie i po

Marga 07:14, 30 wrz 2016

Niezły kancik Ja swoje w tym roku zaniedbałam. Może w zimie nadrobię jak nie będzie śniegu i znowu będzie ciepło.
Miłego dnia Kasiu