Anabuko1 - no nie wszystkie clematisy się u mnie dobrze trzymają ale pracuję nad tym

.
Kaen jest niezwykły, nietypowy ale w porównaniu do niektórych innych clematisów nie kwitnie zbyt długo

no i u mnie jeszcze nie powtarzał kwitnienia.
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=830&searchc=&nazwa=kaen&grupa_clematis=&wielkosc_kwiatow=0&wysokosc_od=&wysokosc_do=&przyrost_od=&przyrost_do=&ciecie_typu=&strefa_od=&strefa_do=&Szukaj=Szukaj&Itemid=281
Różyczkę dostałam od eMa, doniczkową miniaturkę, pochorowała mi się i nie wiedziałam jak jej pomóc więc wkopałam do ogrodu i wyrosła i się trzyma, ma niesamowicie jaskrawe kwiaty aż "świeci" w ogrodzie.

Ja mam zapędy kolekcjonerskie i dziwolągi lubię, mam jeszcze kilka ciekawych roślin ale to maluszki (takie można taniej kupić) i jeszcze nie ma czego pokazywać. Zaraz wyślę Ci wiadomość z której strony Lublina jestem

.
Olga80 - mam nadzieję że Waldek zajrzy i rozpozna, wstawiałam już te zdjęcia na forum w wątku tematycznym ale nikt się nie odezwał

.
UlaB - wiadomość zaraz wyślę

Warto kupić dorodne egzemplarze bo nie traci się roku lub dwóch, żeby zaczęły obficie kwitnąć ale jeśli co roku chorują to trzeba się zastanowić co zmienić bo coś im nie pasuje. Bardzo ważne jest odpowiednie sadzenie.