Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło. » Edycja postu

Ogród, mydło i powidło.

katel 08:55, 22 kwi 2016

Jeszcze stipy, kiedy ja je mogę dać do ogrodu?

Co to mi się samo w doniczce wysiało?

Ok, lecę do roboty!
amelia_b 08:56, 22 kwi 2016

może w niedziele na targach uda mi się kupić, o to już wiem na co będę polować
katel 08:57, 22 kwi 2016

Amelia - w tekturze dałam, mam nadzieję że to od chwastów na dłużej ochroni żeby się bryła korzeniowa rozbudowała.
Nie mieni Ci się w oczach - poszaleli nieźle!
Kasya 09:00, 22 kwi 2016

Roze w kartonie ?

Ja tez rozkładam tekture albo gazetę pod kore , a tam gdzie się nie dało to masakra

Ciekawa jestem czy u mnie jakieś piwonie zakwitna
Widzę ze te małe z zeszłego roku raczej nie
Anda 09:32, 22 kwi 2016

Ladna stipka Róża w kartonie też fajna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
katel 10:27, 22 kwi 2016

Dziewczyny sadzenie róż w kartonie to w telewizji widziałam w angielskich ogrodach - jak im róża wypadała to ziemię wybierali (podobno nie powinno się sadzić róży po róży) karton wkładali i nową ziemię sypali, żeby ta róża bezpiecznie miała dopóki się porządnie nie rozrośnie - no to ja sobie pomyślałam że od chwastów może też trochę zabezpieczy a potem to się karton rozłoży. Zobaczymy, już różyczki puszczają, z gołym korzeniem mi przyjechały i wszystkie mają się dobrze, tylko większość to jeszcze w butlach 5l z ziemią czeka na swoją kolej sadzenia .
katel 14:19, 22 kwi 2016

Gnojówka z pokrzywy przygotowana, dodałam też mączki bazaltowej - podobno niweluje zapaszek.
Pierwsze koszenie trawki zrobione, tu jestem w trakcie:

Miodek z mniszka lekarskiego właśnie się gotuje, na początku nie za ciekawie pachniał ale już jest ok, zobaczymy czy dobry .
Jeszcze najnowszy nabytek: Prunus Padus Colorata, muszę im tylko pnie poprostować bo są potwornie krzywe ale elastyczne jeszcze to problemu nie będzie, tylko gumy do wiązania nie mogę dostać żeby elastycznie było a sznurki to trzeba często zmieniać - mają po ok 2,5m

Kasya 14:26, 22 kwi 2016

katel napisał(a)
.
Jeszcze najnowszy nabytek: Prunus Padus Colorata, muszę im tylko pnie poprostować bo są potwornie krzywe ale elastyczne jeszcze to problemu nie będzie, tylko gumy do wiązania nie mogę dostać żeby elastycznie było a sznurki to trzeba często zmieniać - mają po ok 2,5m

oj oj
ladne to z rozowymi kwiatkami ale ja bym sie juz bala czeremchy, mam zwykla

szybko rosnie w wielkie i szerokie drzewo i problem
wiatr mi ja polamal i trzeba bylo ciac mocno, a teraz ciezko takie wielkie drzewo usunac

a ta rosnie podobnie duza ? formuj ja od poczatku
katel 16:24, 22 kwi 2016

Kasya napisał(a)

oj oj
ladne to z rozowymi kwiatkami ale ja bym sie juz bala czeremchy, mam zwykla

szybko rosnie w wielkie i szerokie drzewo i problem
wiatr mi ja polamal i trzeba bylo ciac mocno, a teraz ciezko takie wielkie drzewo usunac

a ta rosnie podobnie duza ? formuj ja od poczatku

Kasja no weź mnie nie strasz, ma być 2 metrowy pieniek a potem korona i tak ją będę prowadzić , mam nadzieję że dam radę.
Zdjęcia dla Amelii - nie mogę Ci przesłać MMSem dlatego tu wklejam. Cena 29,00zł, wielkość tak ok 1,4m.

Mała edycja bo mi się byczek trafił - nie wiem jak się zawstydzoną buźkę wstawia to będzie uśmiechnięta .
szi 17:01, 22 kwi 2016

katel napisał(a)
Jeszcze stipy, kiedy ja je mogę dać do ogrodu?

Jeśli to twoja produkcja to zazdroszczę bardzo i podziwiam, moje w liczbie 40 szt mają po 6 źdźbeł i nie mają ochoty na więcej. Czymś je karmiłaś?