Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 14:58, 21 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Hania zawsze u Ciebie jest na co popatrzeć. Ładnie jest. I koloru trochę i zieleń miła. Wiosna jak należy.

Kryzysy w życiu przychodzą i odchodzą. Mam nadzieję że Ci się wszystko poukłada i wyprostuje to co takie nie jest teraz. ♥️

Do pełni wiosennego szczęścia brakuje jedynie nieco ciepełka. Odczuwam pewien dyskomfort, kiedy pod koniec kwietnia do prac ogrodowych trzeba ubierać się w czapkę, szalik i kurtkę.

Twoje kryzysowe doświadczenia i "wychodzenie z dołków" to świetny wzór do naśladowania jak można się cieszyć z okruszków radości.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:09, 21 kwi 2026

antracyt napisał(a)

Kciuki trzymam za szybkie odejście kryzysowego czasu i polecajkę książkową zostawiam (na mnie bardzo dobrze zadziałała, mimo że tak ogólnie o samotności): "Wąski pas lądu" Christine Dwyer Hickey.

Szukałam tej książki w formie e-booku, ale na Legimi jej nie mają. Był tylko opis, który brzmiał ciekawie. Za jakiś czas powtórzę poszukiwania. Od jakiegoś czasu relaksuję się kryminałami norweskiego pisarza Jo Nesbo. Cykl o Harrym Holle liczy 13 pozycji. Jestem przy dziesiątej. Z ciekawością obejrzałam serial Netflixa na motywach jednej książki z tego cyklu.
W ramach rewanżu zostawiam polecajkę filmową. Świetny serial o nieco prowokacyjnym tytule "Chętni na seks". Zajął bardzo wysoką pozycję na mojej prywatnej liście najlepszych seriali.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:11, 21 kwi 2026

Judith napisał(a)
Ściskam wirtualnie

Joku napisał(a)
Ja też .

Odściskuję. Dobrze, że jesteście.
Gruszka_na_w... 15:13, 21 kwi 2026

Basieksp napisał(a)
Też mam te pierwiastki, bardzo ładnie rosną, takie bezproblemowe Co jakiś czas trzeba je tylko podzielić, by ładnie kwity

Swoich dotąd nie dzieliłam, stąd moja opinia o nich, że są niezawodne i bezproblemowe. W początkach istnienia ogrodu traktowałam te pierwiosnki jako zadarniacz i do tej pory spotykam je w zakamarkach ogrodu między krzewami.
Gruszka_na_w... 15:14, 21 kwi 2026

Magara napisał(a)
Haniu, dobrze znów widzieć Twój ogród na forum

Daguś.
Judith 15:17, 21 kwi 2026

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Szukałam tej książki w formie e-booku, ale na Legimi jej nie mają. Był tylko opis, który brzmiał ciekawie. Za jakiś czas powtórzę poszukiwania. Od jakiegoś czasu relaksuję się kryminałami norweskiego pisarza Jo Nesbo. Cykl o Harrym Holle liczy 13 pozycji. Jestem przy dziesiątej. Z ciekawością obejrzałam serial Netflixa na motywach jednej książki z tego cyklu.
W ramach rewanżu zostawiam polecajkę filmową. Świetny serial o nieco prowokacyjnym tytule "Chętni na seks". Zajął bardzo wysoką pozycję na mojej prywatnej liście najlepszych seriali.

To ja zostawię inną polecajke serialową - "Terapia bez trzymanki".
Świetny serial, jednocześnie ciepły i sarkastyczny, wzruszający i wściekle zabawny, ironiczny, prawdziwy, nie ma tu sztampowych postaci. Baardzo polecam
Gruszka_na_w... 15:23, 21 kwi 2026

Judith napisał(a)

To ja zostawię inną polecajke serialową - "Terapia bez trzymanki".
Świetny serial, jednocześnie ciepły i sarkastyczny, wzruszający i wściekle zabawny, ironiczny, prawdziwy, nie ma tu sztampowych postaci. Baardzo polecam

Terapia już za mną. Oglądałam we wrześniu. Harrison świetnie zagrał.
Judith 15:25, 21 kwi 2026

Jeśli we wrześniu to nie widziałaś trzeciego sezonu, właśnie się skończył
Gruszka_na_w... 15:27, 21 kwi 2026

Judith napisał(a)
Jeśli we wrześniu to nie widziałaś trzeciego sezonu, właśnie się skończył

Dzięki za informacje. Z pewnością go obejrzę.
GingerO 15:48, 21 kwi 2026

Dziewczyny, a te seriale to na Netflxie? Jeszcze nigdy nie kupowałam dostępu z braku czasu na oglądanie, ale teraz kuszą mnie Olowiane dzieci.