Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 15:29, 28 paź 2018

zoja napisał(a)
jesien jak z marzen
Zloto i purpura
Cudownie!

Dzisiaj raczej buro, zdziwił mnie widok deszczu. Odwykłam.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:35, 28 paź 2018

Wendy79 napisał(a)
Kot pobudowlany, skąd ja to znam. Mamy jedną, a razem trzy.

O, to tak jak u nas. Jedna na prawach domownika i dwa wizytujące okolicznościowo.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
JoannA 16:29, 28 paź 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Łaziłam tak sobie po ogrodzie w porze poobiedniej i z tego zakątka nie mogłam wyjść. Urzekł mnie kolor nieba.
W tę stronę było normalnie

Jak pięknie Gruszeczko!
Umarłam
A deszczyk niech sobie pada bo to zbawienie dla roślinek.
U mnie też siąpi.
Pozdrawiam
Gruszka_na_w... 22:24, 28 paź 2018

Wciąż pada. Iglaki wreszcie się napiją.
Na zdjęciu wyjątkowo spotkały się barwy podstawowe (żółty, czerwony i niebieski) i dały ładny kontrast. Nutka barw pochodnych też zrobiła swoje (zieleń, pomarańcz i nutka fioletu). Na zdjęciach rzadko udaje się uchwycić je razem.
Buziaki.
AgataP 10:00, 29 paź 2018

Gruszko - piękne masz te kolory u siebie... imperatę podziwiam u Ciebie.. u siebie nie znajdę już na nią miejsca... a Ola... ehhhh ostatnio Ewcia Pszczółka mówiła mi że bez problemu można ją ciąć i formować... sama nie wiem.
Chciałam zrobić łuk z jabłonek, dlatego myślałam o Adirondack.. mam zagwostkę na zimę
mikina34 11:59, 29 paź 2018

U mnie z ogródku zaczerwieniła się truskawka, a jeszcze ze cztery zielenią się w całej okazałości i trwają w oczekiwaniu na słońce Ale co tam truskawka, ze zdumieniem odkryłam wczoraj wychodzące pióropusze u miskantów ML i Zebrinus (albo temu podobny, bo paskowany)

Co do chryzantem to jak bym kupiła teraz jakiś ładny okaz w doniczce to mogę ją udomowić?

Pięknie u Ciebie Haniu, ale to przecież wiesz

Pszczelarnia 12:14, 29 paź 2018

U Ciebie spadło 30 l/m2, u mnie 10 l. Gdzie jest sprawiedliwość?
Gruszka_na_w... 17:30, 29 paź 2018

mikina34 napisał(a)
U mnie z ogródku zaczerwieniła się truskawka, a jeszcze ze cztery zielenią się w całej okazałości i trwają w oczekiwaniu na słońce Ale co tam truskawka, ze zdumieniem odkryłam wczoraj wychodzące pióropusze u miskantów ML i Zebrinus (albo temu podobny, bo paskowany)

Co do chryzantem to jak bym kupiła teraz jakiś ładny okaz w doniczce to mogę ją udomowić?

Pięknie u Ciebie Haniu, ale to przecież wiesz

Im bliżej smugi cienia, tym bardziej człowiek zaczyna dostrzegać uroki jesieni.

Truskawki odmładzałam. Dzisiaj zauważyłam, że przed zima trzeba je wypielić. Chryzantemy z doniczek wsadziłam kilka lat temu do gruntu. Trudno mówić o oszałamiającym efekcie. Ponoć trzeba je od maja uszczykiwać, żeby zgęstniały, a ja zawsze o tym zapominam.

Gruszka_na_w... 17:40, 29 paź 2018

AgataP napisał(a)
Gruszko - piękne masz te kolory u siebie... imperatę podziwiam u Ciebie.. u siebie nie znajdę już na nią miejsca... a Ola... ehhhh ostatnio Ewcia Pszczółka mówiła mi że bez problemu można ją ciąć i formować... sama nie wiem.
Chciałam zrobić łuk z jabłonek, dlatego myślałam o Adirondack.. mam zagwostkę na zimę

Z którejkolwiek zrobisz (z tych mających ładne liście, kwiaty i owoce) będzie dobrze. Oryginalny łuk powstanie.
A problem braku miejsca i u mnie się pojawił. Nie wiedzieć kiedy, wszystko porosło- a nie są to przecież docelowe rozmiary.

widok z jadalni

Jeszcze tylko tu jest płasko

Gruszka_na_w... 17:48, 29 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
U Ciebie spadło 30 l/m2, u mnie 10 l. Gdzie jest sprawiedliwość?

Nie ma żadnej. Wiesz, co czułam, kiedy łódzkie i podwarszawskie dziewczyny pisały o deszczyku co kilka dni?
Po prawdzie w ogóle nie czuć, żeby tych litrów aż tyle było. Wszystko ładnie przyjęła gleba. Ostały się tylko kropelki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies