Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam ! » Edycja postu

To tu- to tam- łopatkę mam !

KasiaLangier 20:16, 07 mar 2019

Aaaaaale śliczna krokusowa rzeczka Ice dance mam takie śliczne, że aż szkoda ciąć, czy trzeba ?
Margerytka40 20:26, 07 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Cięłam już wszystkie trawy. Ice dance wyglądały świetnie, ale i tak je ciachnęłam, żeby wybarwienie kępy było jednolite. Stare i nowe liście różnią się.

To może jutro swoje przytnę, też mam różnie, i ładne i takie sobie ale pewnie wszystkie zetnę.
Gruszka_na_w... 20:27, 07 mar 2019

Kasiu, wiosna rządzi się swoimi prawami. Żółte barwy dobrze działają na oczy po tym długim okresie szaroburości.

U mnie ID były w znakomitej formie. Nawet uschniętych końcówek nie było. Odświeżą się po cięciu.

Ciemierniki w różnych stadiach. Teraz te przed tarasem są w najlepszej formie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Aurelllia 20:27, 07 mar 2019

Uwielbiam krokusowe rzeczki Przebiśniegi cudne, jak ja zazdroszczę osobom, które je mają, ja nigdzie nie mogę sadzonek dostać a z cebulek to mi co roku dwa albo trzy liście wychodzą
Gruszka_na_w... 20:29, 07 mar 2019

KasiaLangier napisał(a)
Aaaaaale śliczna krokusowa rzeczka Ice dance mam takie śliczne, że aż szkoda ciąć, czy trzeba ?

Kasiu, najlepiej zdobywać własne doświadczenia. Zrób tak jak Mrokasia. Część zetnij, część zostaw. Porównaj, co w twoim klimacie się sprawdzi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:42, 07 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Uwielbiam krokusowe rzeczki Przebiśniegi cudne, jak ja zazdroszczę osobom, które je mają, ja nigdzie nie mogę sadzonek dostać a z cebulek to mi co roku dwa albo trzy liście wychodzą

Przebiśniegi zupełnym przypadkiem dojrzałam w wiaderku pewnej pani na lokalnym ryneczku. Sprzedawała nadwyżki z ogródka.
ryska 21:10, 07 mar 2019

ryska ku pamięci
Nasadzić milion krokusów jak u Gruszeczki
Cudo Pani cudo.
Makusia 21:10, 07 mar 2019

Ale bajkowo! No cudne krokusy. Moje mają tylko wąsiki i do kwiecia długa droga.
frezja 21:18, 07 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dwa dni nie zaglądałam do ogrodu. Dzisiaj czekały na mnie takie widoki
Krokusowa rzeczka na przedpłociu świeci z daleka.

Śliczności...ilość robi wrażenie.
Gruszka_na_w... 21:38, 07 mar 2019

ryska napisał(a)
ryska ku pamięci
Nasadzić milion krokusów jak u Gruszeczki
Cudo Pani cudo.

W pierwszej chwili pomyślałam, że jestem na Twoim wątku.
Ryska ku pamięci...., to tylko tam.
Krokusiki błyskawicznie się mnożą. Można je sadzić luźniej. Szybko będzie efekt.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies