No i coś zmontowałam. Najpierw: rysunek z całą działką z zachowaniem proporcji jak to wygląda w całości, a wygląda że działka jest długa i wąska.
Centralnie od frontu stoi słup elektryczny (czarna kreseczka), dostawca odpisał mi na pismo że nie planują go usunąć. Liczyłam na co innego, ponieważ 2 działki obok słupy zdemontowali i przerzucili się na instalację ziemną, u nas nastąpi to nieprędko, kiedy? deklaracji brak.
Ciężko mi pracować na całości, ale wydaje mi się że etapami, dojdę do jakiegoś konsensusu.
Poniżej działka z naniesionymi nasadzeniami, planami, wzdłuż ogrodzenia, rosną już żywotniki. Centralnie od frontu planuję szpaler bukszpanu.
Między kostką mam wydzielaną rabatę, szerokość 2,5m, długość pierwszej 10m, druga obok budynku 13m, tu kule na pniu najchętniej liściaste otoczone obwódką z bukszpanu.
Po prawej stronie(widok z góry) miejsce na ławeczkę, otoczonej jeszcze nie wiem czym. I w dolnym roku miejsce na rabatę, w związku z tym że w tym miejscu mam instalacje wodociągową, telefoniczną, gazową, elektryczną nie nasadzę drzew, ale jakieś krzewy ozdobne, i musi być miejsce na rozplenicę, bardzo mi się piórkówka podoba, chyba bardziej niż miskanty. W drugiej części ogrodu też mam namieszane i zbiornik na deszczówkę, i oczyszczalnię tu gdzieś w pobliżu tarasu znajdę miejsce na kącik towarzyski, ale też i na plac zabaw dla dziecka. Czy dobrze zaczęłam, czy wogóle źle

?