Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 16:24, 28 maj 2017

Adela napisał(a)
Aniu, każdym zdjęciem swojego ogrodu zachwycasz piękny, zdrowy, dorodny, uporządkowany
Pojedyncze egzemparze (jak u mnie) powodują większy chaos - ale tak to jest, gdy zakładając ogród nie ma się własnej koncepcji, wszystkie roślinki w CO są piękne i każdą chciało by się mieć u siebie.

A teraz w każdym ogrodzie zachwycają odcienie zieleni.
Pozdrawiam

Elu daj spokój)) wszystkie ogrody są piękne bo wkładamy swoje serce w pracę przy nim.Ja też nie miałam koncepcji przy zakładaniu swojego z czasem czytając O.. coś się klarowało i tak wyszło ale ogród ma to do siebie że ciągle się zmienia i ważne by nie poddawać się i dążyć do celu)))
anulajda 16:29, 28 maj 2017

ren133 napisał(a)

Aniu
Ślicznie!!!!!!!!!!!!!!
Co ile masz posadzone graby?

Dzięki Reniu ))))) graby sadzone są co 1,7 m
sylwik69 15:57, 30 maj 2017

Lubię spacerować po Twoim ogrodzie,jest czym się zachwycać i nad czym pochylać,super szpalery przy tarasie zazdroszczę posadowienia domu na tym samym poziomie co ogród. To prawda : masz ślicznie
ren133 17:12, 30 maj 2017

anulajda napisał(a)

Dzięki Reniu ))))) graby sadzone są co 1,7 m

Myślę żeby zagęścić swoje na pierwszej grabowej bo mam co 350cm ewentualnie przedłużyć i takie większe zagęszczenie tylko od frontu zrobić(i jednocześnie zaslonić smietnik)
anulajda 20:12, 30 maj 2017

sylwik69 napisał(a)
Lubię spacerować po Twoim ogrodzie,jest czym się zachwycać i nad czym pochylać,super szpalery przy tarasie zazdroszczę posadowienia domu na tym samym poziomie co ogród. To prawda : masz ślicznie

Dziękuję Ci
Dom jest z tarasem na równi a już trawnik i rabaty schodzą nieco niżej, ale u Ciebie jest chyba podobnie?
anulajda 20:19, 30 maj 2017

ren133 napisał(a)

Myślę żeby zagęścić swoje na pierwszej grabowej bo mam co 350cm ewentualnie przedłużyć i takie większe zagęszczenie tylko od frontu zrobić(i jednocześnie zaslonić smietnik)

3 i pół to duży rozstaw u Ciebie,warto zagęścić
kasia_c 08:39, 31 maj 2017

Przyszłam z pytaniem. Czy te bukszpany, które sadziłaś wiosną na obwódkach kwadratów ładnie Ci się przyjmują? Moje żółkną od środka mimo, że podlewane. Nie wiem czy to znowu jakaś zaraza czy po prostu przeżywają przesadzanie.
anulajda 18:01, 31 maj 2017

kasia_c napisał(a)
Przyszłam z pytaniem. Czy te bukszpany, które sadziłaś wiosną na obwódkach kwadratów ładnie Ci się przyjmują? Moje żółkną od środka mimo, że podlewane. Nie wiem czy to znowu jakaś zaraza czy po prostu przeżywają przesadzanie.

Tak przyjęły się, mają młode przyrosty.Jak żółkną to może je przelałaś za bardzo.Ja moje od razu wyściółkowałam korą
Rench 22:58, 31 maj 2017

Niemal sterylnie,jak tak można w ogrodzie zrobić ???
Czy przekwitłe tulipany ścinasz dopiero,ąż zaschną,czy wcześniej ?
anulajda 17:45, 01 cze 2017

Rench napisał(a)
Niemal sterylnie,jak tak można w ogrodzie zrobić ???
Czy przekwitłe tulipany ścinasz dopiero,ąż zaschną,czy wcześniej ?

Sterylnie, powiadasz ))) hmm a ja mam take zaległości w plewieniu...
Reniu wcześniej ścinam,przed żółtym widokiem liści co zaczynają się robić a co poniektóre etapami aż w końcu zostają kikuty ścięte takie około 10 cm które potem po części przysypuję korą i są w miarę niewidoczne, podobno cebulą "poogłowieniu" ze dwa-trzy tygodnie potrzeba tym co pozostają w gruncie na następny rok