Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 19:19, 19 lip 2017

Kasya napisał(a)

ja tez kupilam niedawno boscobel i tez bardzo mi sie podoba

To się cieszę że też Ci się podoba
anulajda 20:22, 19 lip 2017

Lady of Shalott zaszczyca mnie ponownie kwiatami po krótkiej przerwie, pierwszy kwiat ma drobniejszy i ciekawe czy następne też takie będą ale widać że to bardzo wigorna odmiana,u mnie jest to świeży wiosenny zakup w doniczce a skuszona zostałam pięknym zapachem wyczuwalnym z odległości, to kupiłam dwie sztuki

Lady Emma Hamilton,w tym roku chciała pokazać już na co ją stać bo wypuściła piękne pędy z pąkami ale że ja nie lubię wszelakich podpórek to mam za karę bo wiatr lub ciężar albo to i to wyłamał mi kilka takich obfitych pędów a że sadziłam je jako jedne z pierwszych róż u siebie to wstyd się przyznać że popełniłam błąd i szczepienie jest powyżej ale już tego nie zmienię bo wiem jak wielkie potrafią być z czasem korzenie.U mnie rośnie bardziej w szerz niż w zwyż bo na wysokość nie przekracza 0,8 metra
anulajda 21:37, 19 lip 2017

Wedding Piano zaczyna ponownie w tym miejscu a sadziłam je wiosną z doniczki,warto dla zmodelowania krzaku przywiązać pędy tyłem niewidocznie do bambusa bo się rozłażą na boki oczywiście jak komuś to przeszkadza.Ja nie jestem wielką miłośniczką białych kwiatów róż ale ten kolor mnie tu ujmuje w kształcie kwiatu i nawet piegi mi nie przeszkadzają a wręcz dodają uroku o zdrowotności jeszcze nie mam co napisać ale liście ma ciemno intensywnie zielone,które nawet nie żółkną dołem chociaż rosną tu w takim zaciszu nóżkowo-hortensjowym gdzie tylko kwiaty słońce dostają

Home & Garden miałam 4 krzaki i dokupiłam jeszcze 4 wiosną,przez to mam porównanie że zeszłoroczne są zwarte niziutkie a starsze wypuszczaja już wczesna wiosna długie pokładające się pod ciężarem kwiatów baty, które można traktować jako okrywowe lub nie bo kwitną wszędzie, ma urokliwe kwiaty chyba niepachnące ale za to długo utrzymujące się,kwitnie non stop do jesieni ,liście ma zdrowe ciemno zielono błyszczące,nie choruje
asiak 22:48, 19 lip 2017

Anulka, stożki pięknie przycięte Ja muszę swój żywopłot ciachnąć, ale ociagam się przez rośliny rosnące blisko
Planuję w weekend trochę ciachać
sylwik69 18:57, 22 lip 2017

anulajda napisał(a)
Stożki ciachnięte ale z roku na rok jest to większa gimnastyka w sensie lawirowania pomiędzy roślinami a to trawy powiązane tymczasowo omijać,a to górną częścią ciała przytrzymać trzeba hortensję a nie mówiąc już o miejscu na stopy bez szkody dla roślin a żeby nie było to jeszcze po kilka razy wykonać wchodzenie i wychodzenie bo cięte na oko to wypadało się przyglądać coby w miarę równo było,masakra

Trud wynagrodzony ) profesjonalnie przycięte
Mam pytanko: jakie polecasz róże okrywowe? kolor biały lub różowy,długo kwitnące i zbytnio nie śmiecące? czy są takie?
Kasiolaaa 19:00, 22 lip 2017

Aniu ale te stozki są extra roze oczywiscie tez
Luki 10:23, 23 lip 2017

Stożki masz idealnie przycięte, a o tym lawirowaniu coś wiem róż nie ma co chwalić bo wiadomo dobrze się u Ciebie czują.
asiak 20:04, 23 lip 2017

Anulka, czy Ty ręcznie wybierasz płatki róż z kory?
Wkurzają mnie te płatki w korze a jeszcze bardziej zbieranie ich
Wiem, że samo się nie zrobi
anulajda 21:18, 23 lip 2017

asiak napisał(a)
Anulka, stożki pięknie przycięte Ja muszę swój żywopłot ciachnąć, ale ociagam się przez rośliny rosnące blisko
Planuję w weekend trochę ciachać

Dziękuję i co udało się?
anulajda 21:27, 23 lip 2017

sylwik69 napisał(a)

Trud wynagrodzony ) profesjonalnie przycięte
Mam pytanko: jakie polecasz róże okrywowe? kolor biały lub różowy,długo kwitnące i zbytnio nie śmiecące? czy są takie?

ja z okrywowych mam różowe Larisse i Granny obie długo kwitną

Sylwia a rozwijając temat to L polecam jest zdrową różą,samoczyszczącą się na krzewie i niekłopotliwą,kwiaty ma całe lato do późnej jesieni. Granny sadziłam dopiero wiosną tego roku ale kwitnie cały czas przez przerw a kwiaty utrzymują się długo potem opadają i śmiecą jak nie zdążysz ciachnąć.