Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

Anitka 14:36, 19 lip 2017

Aniu przepiękne te twoje różyczki. Gdy je oglądam to mi się trudno przed kolejnymi zakupami pochamować A czy ten kosmos czekoladowy z nasionek sadziłaś? Jaką u ciebie osiąga wysokość?
anulajda 17:06, 19 lip 2017

Voyage,pięknie pachnący napakowany kwiat dużą ilością jędrnych płatków wytrzymałych na słońce i deszcz.W zeszłym roku pod koniec wypuściła baty na ponad 1,5 m.
anulajda 17:23, 19 lip 2017

Anitka napisał(a)
Aniu przepiękne te twoje różyczki. Gdy je oglądam to mi się trudno przed kolejnymi zakupami pochamować A czy ten kosmos czekoladowy z nasionek sadziłaś? Jaką u ciebie osiąga wysokość?

Różyczki dziękują kosmosy kupowałam już gotowe w doniczkach bo ja do wysiewu jakoś nie mam ręki,one mają około 50 cm wysokości
Anitka 17:52, 19 lip 2017

anulajda napisał(a)

Różyczki dziękują kosmosy kupowałam już gotowe w doniczkach bo ja do wysiewu jakoś nie mam ręki,one mają około 50 cm wysokości

A przez internet je zamawiałaś czy gdzieś u siebie lokalnie?
anulajda 18:16, 19 lip 2017

Mariatheresia ją to uwielbiam ma sztywne pędy,nie choruje kwitnie non stop do puźnej jesieni,długich batów nie wypuszcza a kwiaty utrzymują się bardzo długo,zasychają na krzewie

Bailando następna ulubienica ma te same cechy co poprzedniczka

Soeur Emmanuelle (wolę tą nazwę), piękny klor i kwiat lubię kiedy pąki mają tak mocno różne inne barwy od właściwego kwiatu,zapach specyficzny dobrze że wyczuwalny dopiero przy wetkaniu nosa.Kwiat jest zagadką dla mnie bo nie potrafię go rozgryść kiedy ma zamiar opaść ale dobrze że płatki ma duże to łatwo się zbiera z kory.Czy choruje i wypuszcza baty nie wiem bo mam krzaki sadzone jesienią i wiosną
anulajda 18:34, 19 lip 2017

Anitka napisał(a)

A przez internet je zamawiałaś czy gdzieś u siebie lokalnie?

Przypadkowo udało mi się kupić na giełdzie od starszego pana za grosze to wziełam wszystkie
Moniq 18:36, 19 lip 2017

cudny ogród. Gratuluje
Kasya 18:46, 19 lip 2017

anulajda napisał(a)

Boscobel, świeżynka kupiłam ją z ciekawości i nie mam pojęcia dlaczego dopiero teraz i z pewnością na jednym krzaku się nie skończy,zapach ma piękny a kwiaty już teraz ma skierowane w niebo,kwitnie cały czas na początku po jednym kwiatku ale już widać że nabiera rozpędu

ja tez kupilam niedawno boscobel i tez bardzo mi sie podoba
anulajda 19:03, 19 lip 2017

Stożki ciachnięte ale z roku na rok jest to większa gimnastyka w sensie lawirowania pomiędzy roślinami a to trawy powiązane tymczasowo omijać,a to górną częścią ciała przytrzymać trzeba hortensję a nie mówiąc już o miejscu na stopy bez szkody dla roślin a żeby nie było to jeszcze po kilka razy wykonać wchodzenie i wychodzenie bo cięte na oko to wypadało się przyglądać coby w miarę równo było,masakra
anulajda 19:05, 19 lip 2017

Moniq napisał(a)
cudny ogród. Gratuluje

Dziękuję Moniko bardzo to miłe