Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

UlaB 10:48, 08 maj 2018

anulajda napisał(a)

A jak mogłabym Ci pomóc ?
pod sosną no nie wiem czy cokolwiek sadzić

pod sosną raczej tak, pod świerkiem jest hardkorowo
pomoglaś podrzucając inne rozwiązanie - reszte musze zrobić sama czyli zdecydowac się
Gintura 13:40, 08 maj 2018

anulajda napisał(a)

po prostu
https://szkolkaczwarno.pl/azalia-japonska-nordlicht-rhododendron-duplikat-1.html

hej
polecasz zakupy w tej szkółce przez internet? Mają świerka Glauca Globosa na nóżce, czy swojego też u nich kupowałaś?
anulajda 12:43, 09 maj 2018

UlaB napisał(a)

pod sosną raczej tak, pod świerkiem jest hardkorowo
pomoglaś podrzucając inne rozwiązanie - reszte musze zrobić sama czyli zdecydowac się

Powodzenia w decyzjach
anulajda 12:45, 09 maj 2018

Gintura napisał(a)

hej
polecasz zakupy w tej szkółce przez internet? Mają świerka Glauca Globosa na nóżce, czy swojego też u nich kupowałaś?

hej,
jeszcze nic tam nie kupiłam.
basia3012 23:50, 10 maj 2018

Aniu, przeczytałam o tych czosnkach w Ogrodzie z wilkiem. Mam więc pytanie, czy teraz jak są duże liście i zaczynają rozwijać się kwiaty to powinnam ściąć liście aby czosnki zakwitły w przyszłym roku? Ja dopiero drugi rok mam czosnki i jesienią posadziłam też kilka i teraz nie wiem czy kwitnąć będą te z poprzedniego roku czy te posadzone jesienią pół roku temu. Poproszę o radę, co robić aby czosnki kwitły kilka lat z rzędu. Pozdrawiam serdecznie.
basia3012 00:17, 11 maj 2018

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Po prostu cudny. Przepiękny. Gratuluję eleganckiego stylu. Pozdrawiam.
anulajda 08:00, 11 maj 2018

basia3012 napisał(a)
Aniu, przeczytałam o tych czosnkach w Ogrodzie z wilkiem. Mam więc pytanie, czy teraz jak są duże liście i zaczynają rozwijać się kwiaty to powinnam ściąć liście aby czosnki zakwitły w przyszłym roku? Ja dopiero drugi rok mam czosnki i jesienią posadziłam też kilka i teraz nie wiem czy kwitnąć będą te z poprzedniego roku czy te posadzone jesienią pół roku temu. Poproszę o radę, co robić aby czosnki kwitły kilka lat z rzędu. Pozdrawiam serdecznie.

Liście z czosnków powinny być jak najdłużej na roślinie żeby zakwitły na następny rok ale z czasem robią się na końcach brzydkie i jak są na widoku to możemy je ścinać po trochu to co zeschnięte ale nie od razu całe liście. Cebula potrzebuje jak najdłużej zielonego do ponownego kwitnięcia za rok.Po trzech latach najlepiej cebule wykopać z ziemi zasuszyć i ponownie jesienią posadzić.Pamiętaj też żeby kwiat po przekwitnięciu ściąć.
anulajda 08:01, 11 maj 2018

basia3012 napisał(a)
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Po prostu cudny. Przepiękny. Gratuluję eleganckiego stylu. Pozdrawiam.

Dziękuję
Pozdrawiam
Magleska 19:33, 12 maj 2018

nadrobiłam u Ciebie też
w końcu jestem na bieżąco
to ,że masz przepięknie ,to wiesz prawda
anulajda 12:24, 13 maj 2018

Magleska napisał(a)
nadrobiłam u Ciebie też
w końcu jestem na bieżąco
to ,że masz przepięknie ,to wiesz prawda

Z tym pięknie to jest różnie w różnych miejscach i zmian mi się zachciewa, ech życie...