Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 12:25, 30 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
z przejemnością zdjęcia oglądam.
Ja też mam od jesieni Princess Anne, na razie jeden kwiat rozwinęła i też jakoś mieszane uczucia mam - ale tyle pochwał zbierała w ubiegłym roku, że licze jednak, że pokaże się od dobrej strony.

No to czekamy ja mam dwa krzaki jeden goły z wiosny a drugi już zakupiony w szkółce w doniczce to bardziej wypasiony
anulajda 12:29, 30 maj 2018

jolanka napisał(a)
Róże piękne Myślę, że za tydzień też u mnie będą wreszcie kwitły na całego. Darcy B. Drugim rok z rzędu kwitnie jako pierwszy. SM też przesadziłam do donicy Na razie ma pąki, czekam bo jest śliczny

Właśnie SM zyskał na urodzie w donicach bo tak szału nie było w zeszłym roku.Fajnie że DB wcześnie zaczyna, kupiła ją bo bardzo ciekawił mnie kolor w rzeczywistości.
lindsay80 12:36, 30 maj 2018

anulajda napisał(a)

No to czekamy ja mam dwa krzaki jeden goły z wiosny a drugi już zakupiony w szkółce w doniczce to bardziej wypasiony

ja mam 3 krzaki, najpierw mi przysłali Mary Ann, reklamowałam i też czekałam na pierwszy kwiat, żeby mieć pewność, że ponownie pomyłki nie ma.
Ja siedzę w pracy, burza wisi w powietrzu, dzwoniłam do sąsiadki żeby mi szklarnie zamknęła bo dom oddalony o jakies 5 km to pewnie tam podobna sytuacja.
Wczoraj popadał krótki ale intensywny deszcz, więc zawsze to jakieś orzeźwienie dla roślin
UlaB 12:36, 30 maj 2018

Dołaczam do grona które kupiło Princess Ann, tylko u mnie jeszcze nie kwitnie. Przywykłamd, ze u mnie wszystko opóźnione to sobie przynajmniej na forum pooglądam
Edenka jeszcze u mnie nie otworzyła pąków. Pierwsza wystartowałam mi MW, za nią Leonardo, Old Port, Graham i Aloha. Reszta w pąkach ale przynajmniej kolor niektóre już pokazują.

Mam takei same brązowe donice
U mnei neizmiennie skwar leje sie z nieba.
anulajda 12:39, 30 maj 2018

MartaKozak napisał(a)
Hello Ania,
Mozesz mi powiedziec ile lat ma twoja edenka i jaka jest wysoka?
Zastanawiam sie po jakim czasie moja bedzie taka piekna.
Posadzilam 2 na jesieni (z golym korzeniem), jedna nie przezyla a druga chyba nie bedzie kwitla w tym roku

Teraz Edenki będą miały trzeci sezon ale kupowane były już dobrze ukorzenione w doniczkach, na wysokość mam różnie prowadzone, koło tarasów mam dwie jako rabatówki i tam są kwiaty nisko a pod płotem mam pędy i kwiaty gdzieś na wysokości 1,5m
anulajda 12:44, 30 maj 2018

lindsay80 napisał(a)

ja mam 3 krzaki, najpierw mi przysłali Mary Ann, reklamowałam i też czekałam na pierwszy kwiat, żeby mieć pewność, że ponownie pomyłki nie ma.
Ja siedzę w pracy, burza wisi w powietrzu, dzwoniłam do sąsiadki żeby mi szklarnie zamknęła bo dom oddalony o jakies 5 km to pewnie tam podobna sytuacja.
Wczoraj popadał krótki ale intensywny deszcz, więc zawsze to jakieś orzeźwienie dla roślin

No u mnie podobnie było wczoraj było ale dzisiaj to dolało bardzo,właśnie skończyła się ulewa
anulajda 12:58, 30 maj 2018

UlaB napisał(a)
Dołaczam do grona które kupiło Princess Ann, tylko u mnie jeszcze nie kwitnie. Przywykłamd, ze u mnie wszystko opóźnione to sobie przynajmniej na forum pooglądam
Edenka jeszcze u mnie nie otworzyła pąków. Pierwsza wystartowałam mi MW, za nią Leonardo, Old Port, Graham i Aloha. Reszta w pąkach ale przynajmniej kolor niektóre już pokazują.

Mam takei same brązowe donice
U mnei neizmiennie skwar leje sie z nieba.

Ooo, to Nas takich więcej MW też jako jedna z pierwszych zaczyna u mnie a Leonardo masz różowe czy czerwone ?
UlaB 13:02, 30 maj 2018

różowa
w donicy rośnie od roku albo i 2 lat, takiej brązowej
anulajda 13:08, 30 maj 2018

Munstead Wood
anulajda 13:15, 30 maj 2018

Geoff Hamilton