Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 15:39, 18 mar 2019

Veega napisał(a)

Taka wysoka i dorodna Munstead Wood ?
Ja mam ją już trzy lata i u mnie jest mała i rachityczna, co ja robię nie tak ?

Może to tylko kwestia sadzonki albo miejsca,ja mam jeszcze MW w innym miejscu i rośnie słabiej a do dołków przy sadzeniu dostały wszystkie to samo czyli qupe.
anulajda 15:49, 18 mar 2019

beata_m napisał(a)

hihih dobrze, że to tylko takie chwilowe wahania w uczuciach Aniu ja to bym się w Twoim ogrodzie spokojnie odnalazła
pozdrawiam cieplutko i życzę jak najmniejszej liczby pokłóć

Tak Beatko tylko chwilowe a te dwie róże mają najgorsze kolce, eM się przekonał jak pomagał mi ciąć na mniejsze kawałki co by do kosza na śmieci zmieściły się
Macham również cieplutko
Magleska 20:29, 18 mar 2019

Ania róże urokliwe ,ale cięcie ich to już nie

Aniu ...u siebie spytałam ,ale jeszcze tu u Ciebie spytam ….jesteś zadowolona z wisni Royal burgundy ? wiem ,że je masz już długo ,wiem ,że gęsto sadzone,bo już kiedyś Cie o nie męczyłam
,ale teraz po kilku latach lubisz je nadal ?

ja swoje znowu wykopałam i zastanawiam się co z nimi zrobić ….nie chcę 10 metrowych drzew a podobno na takie 4-5 nie ma szans ich utrzymać ,bo cięcia nie lubią …

tniesz swoje ?

buziaki
Veega 20:48, 18 mar 2019

anulajda napisał(a)

Może to tylko kwestia sadzonki albo miejsca,ja mam jeszcze MW w innym miejscu i rośnie słabiej a do dołków przy sadzeniu dostały wszystkie to samo czyli qupe.

Aniu, przepraszam, że Cię tak absorbuję ale jeszcze zapytam, czy róży MW przypala u Ciebie płatki, bo mojej tak, rośnie w pełnym słońcu.
I jeszcze powiedz mi, czy qupę pod różyczki dajesz świeżą czy przekompostowaną ?

Pozdrawiam i radości z wiosenki życzę
anulajda 15:43, 19 mar 2019

Magleska napisał(a)
Ania róże urokliwe ,ale cięcie ich to już nie

Aniu ...u siebie spytałam ,ale jeszcze tu u Ciebie spytam ….jesteś zadowolona z wisni Royal burgundy ? wiem ,że je masz już długo ,wiem ,że gęsto sadzone,bo już kiedyś Cie o nie męczyłam
,ale teraz po kilku latach lubisz je nadal ?

ja swoje znowu wykopałam i zastanawiam się co z nimi zrobić ….nie chcę 10 metrowych drzew a podobno na takie 4-5 nie ma szans ich utrzymać ,bo cięcia nie lubią …

tniesz swoje ?

buziaki

Madziu odpisałam u Ciebie
anulajda 15:49, 19 mar 2019

Veega napisał(a)

Aniu, przepraszam, że Cię tak absorbuję ale jeszcze zapytam, czy róży MW przypala u Ciebie płatki, bo mojej tak, rośnie w pełnym słońcu.
I jeszcze powiedz mi, czy qupę pod różyczki dajesz świeżą czy przekompostowaną ?

Pozdrawiam i radości z wiosenki życzę

U mnie nie przypala płatków ale moje mają tak z pół dnia słońca.Qupa taka od rolnika musi być przekompostowana i nie bezpośrednio pod korzenie a jak masz taką kupną bobkową to możesz wymieszac z ziemią podczas sadzenia
Pozdrawiam
Magleska 17:27, 19 mar 2019

Aniu dziękuję Ci bardzo
anulajda 17:29, 19 mar 2019

Magleska napisał(a)
Aniu dziękuję Ci bardzo

Buziam
Veega 23:48, 19 mar 2019

Aniu, im dłużej oglądam Twoje róże tym bardziej zapadam na różyczkę, wariacji wręcz dostaję Jakież one są cuuuuuudne !!!
Czy możesz polecić mi róże, które trzymają długo kwiat, nie śmiecą i nie straszny jest im deszcz ? Kolory to jasny róż i taki typu Falstaff. Będę Ci bardzo wdzięczna
Pozdrawiam
Kasiolaaa 06:08, 20 mar 2019

ojjjj tak hihihi u mnie jest bengali taka kolczasta wyjątkowo ze niema jej za co zlapac chodzilo mi ogolnie ktora roze czy tez kilka roz egzekwo lubisz za caloksztalt kwitnienie itp...