Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 22:53, 20 mar 2019

Veega napisał(a)
Aniu, im dłużej oglądam Twoje róże tym bardziej zapadam na różyczkę, wariacji wręcz dostaję Jakież one są cuuuuuudne !!!
Czy możesz polecić mi róże, które trzymają długo kwiat, nie śmiecą i nie straszny jest im deszcz ? Kolory to jasny róż i taki typu Falstaff. Będę Ci bardzo wdzięczna
Pozdrawiam

Coś koło różu to Mariatheresia,Bailando,Chippendale,Mary Ann,Granny,Home &Garden.Z kolorem burgundoeym będzie trudniej bo to raczej angielki u mnie je mają a one już delikatniejsze są, jedyne co to Burgundy Ice z nie angielek mają piękny kolor kwiatu.
anulajda 23:06, 20 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
ojjjj tak hihihi u mnie jest bengali taka kolczasta wyjątkowo ze niema jej za co zlapac chodzilo mi ogolnie ktora roze czy tez kilka roz egzekwo lubisz za caloksztalt kwitnienie itp...

Kasiu po kilku latach różyczkowania pozbyłam się tych które mi nie pasują i drażnią mnie pod jakimś względzie,najbardziej z wysokością i wielkością krzaków,angielek nie usuwam ale niektóre inne poszły papa bo na siłę się nie będziemy lubieć.Najbardziej przeszkadza mi trwałość kwiatów a potem wysokośc.
eVka 17:08, 24 mar 2019

Witam się u Ciebie i zaczynam czytać Wiola zareklamowała mi Twój piękny ogród Ponoć masz cisy Repandens? Mogę spytać na jaką min. szerokość można je ciąć?
anulajda 15:32, 25 mar 2019

effka napisał(a)
Witam się u Ciebie i zaczynam czytać Wiola zareklamowała mi Twój piękny ogród Ponoć masz cisy Repandens? Mogę spytać na jaką min. szerokość można je ciąć?

Witam się i ja Te cisy są najlepszą odmianą jaką mam u siebie bo można je w różne sposoby prowadzić.One są raczej jako płożące/zadarniające a na szerokość potrafią mieć ponad metr a jak chcesz ciąć to możesz na taką szerokość jak sobie chcesz ale to tak na krótko bo nie da się utrzymać roślin w jednym rozmiarzevi już, tak że minimum szerokości to 50-150cm
eVka 20:46, 25 mar 2019

anulajda napisał(a)

Witam się i ja Te cisy są najlepszą odmianą jaką mam u siebie bo można je w różne sposoby prowadzić.One są raczej jako płożące/zadarniające a na szerokość potrafią mieć ponad metr a jak chcesz ciąć to możesz na taką szerokość jak sobie chcesz ale to tak na krótko bo nie da się utrzymać roślin w jednym rozmiarzevi już, tak że minimum szerokości to 50-150cm

Właśnie Ewa pszczelarnia też mi to napisała. Na typowe obwodki rabat u mnie się nie nadają ale może w innej formie/funkcji się sprawdzą. Muszę pomyśleć bo są przepiękne. Ile na nie masz u siebie miejsca?
eVka 20:47, 25 mar 2019

Ogród masz przepiękny, napawałam się zdjęciami cały wczorajszy dzień... Cudo godne najwyższych standardów ogrodowiskowych!
anulajda 23:21, 25 mar 2019

effka napisał(a)

Właśnie Ewa pszczelarnia też mi to napisała. Na typowe obwodki rabat u mnie się nie nadają ale może w innej formie/funkcji się sprawdzą. Muszę pomyśleć bo są przepiękne. Ile na nie masz u siebie miejsca?

Na typowe obwódki się raczej nie nadają bo one górą nigdy nie będą takie gęste jak po bokach przy cięciu bo po prostu mają taki układ gałązek,ale doskonale nadają się na duże cięte kostki/zadarniacze albo szerokie obwódki pod warunkiem że dużo miejsca im zostawisz
Ja na nie mam w przyszłośści przeznaczone dużo miejsca bo będą wypierać inne rośliny z czasem z rabat a od strony trawnika je będę ciąć
anulajda 23:23, 25 mar 2019

effka napisał(a)
Ogród masz przepiękny, napawałam się zdjęciami cały wczorajszy dzień... Cudo godne najwyższych standardów ogrodowiskowych!

Dziękuję Ewuniu
inka74 06:42, 26 mar 2019

Aniu jak tam tulipanki u ciebie? Startują? Wczoraj na Exoticach pierwsze widoczne łebki odkryłam. W takim tempie to za 1-2 tygodnie będzie łączka kwitnąca.
eVka 12:20, 26 mar 2019

anulajda napisał(a)

Na typowe obwódki się raczej nie nadają bo one górą nigdy nie będą takie gęste jak po bokach przy cięciu bo po prostu mają taki układ gałązek,ale doskonale nadają się na duże cięte kostki/zadarniacze albo szerokie obwódki pod warunkiem że dużo miejsca im zostawisz
Ja na nie mam w przyszłośści przeznaczone dużo miejsca bo będą wypierać inne rośliny z czasem z rabat a od strony trawnika je będę ciąć

Bardzo cenna opinia! Dziękuję Ci bardzo, czyli muszę odpuścić, bo nie mam miejsca na szerokie obwódki (na razie )