Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród » Edycja postu

Anna i Ogród

Toszka 21:50, 23 sie 2017

Przejrzałam piny i miałam wrażenie, że pinodawca miał rozdwojenie jaźni - raz preriowe klimaty, potem busze amazońskie, połączone z babcinymi ogródkami, a to wszystko okraszone japońskim niwaki....

Danusia była pierwsza i jasno zaoponowała. Szkoda tylko, ze do jednego pina i teraz będzie moja wina, jak zaoponuję do kilku innych
Mniejsza z tym... muszę cię Aniu pomęczyć, bo przy niektórych pinach w ogóle nie rozumiem co cię zachwyciło, np. ten

Aniu, jeszcze raz podkreślam - nie krytykuję. Chcę zrozumieć czego chcesz
Iwk4 23:41, 23 sie 2017

I zamilkly mądre głowy...
Zajrzę jutro...
Do końca tygodnia mam tylko telefon. Bez kompa, bez ogrodu, mało czasu, rysować nie mogę.
Ale wiem, ze nasadzenia musza przechodzić, jakby ścieżka szła przez środek plamy...
Jak chcesz powiększyć liczbę hortensji, to te same...
Toszka 23:54, 23 sie 2017

Iwonko, Ania pewnie poszła spać, a ja sama ze sobą gadać nie będę (robię to tylko wtedy kiedy czuję potrzebę rozmowy z równie inteligentną osobą)
MirellaB 05:16, 24 sie 2017

Obejrzałam te piny i stwierdzam, że to nie mój styl. Wiesz, że ja teraz w ograniczoną ilość gatunków idę, a w pinach tak dużo tego wszystkiego
Serio taka różnorodność Ci się podoba?
Urszulla 07:28, 24 sie 2017

Jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła w nocy; ) żebyś rozłożył węża od dereni przez świerka do magnolii i zobaczyła czy ta linia będzie dobra do posadzenia tych hortek. Jeśli tak to policzysz ile sztuk wejdzie.

A z pinterest-ów wnioskuję że chciałabyś mieć już widok wylewających się roślin na ścieżkę. A na to cierpliwie musisz poczekać. U mnie tak się wylewają te które były podsypywane dwa razy kompostem.
Częste przesadzanie temu nie służy. Dlatego powtarzam sobie czasami NIE RUSZAĆ!
Ale Vanilki ( te 2) może wiosną musisz przesadzić bo efekt się gubi. One szybko dadzą radę. I ewentualnie dosadzić kilka. Little Bobo też dosadź.
olga80 08:54, 24 sie 2017

i tu też burza mózgów ja niestety kiepska w planowaniu jestem nie pomogę,ale będę kibicować zmianom
Macham
Filemon24 09:44, 24 sie 2017

Aniu moim zdaniem najlepiej dosadzic hortek i kezowek danice daj na obwodke tak jak Andzelika ci doradzala ja wiem jak to jest czlowiek chce miec wszystko a pozniej posadzi roznosci ale jednak efelt koncowy nie jest wow tylko raczej misz nasz jest meczacy. U mnie tez najbardziej podobaja mi sie rabatki na ktorych mam ogtaniczona ilosc gatunkow.
Makao_J 10:14, 24 sie 2017

Toszka napisał(a)
Przejrzałam piny i miałam wrażenie, że pinodawca miał rozdwojenie jaźni - raz preriowe klimaty, potem busze amazońskie, połączone z babcinymi ogródkami, a to wszystko okraszone japońskim niwaki....

Danusia była pierwsza i jasno zaoponowała. Szkoda tylko, ze do jednego pina i teraz będzie moja wina, jak zaoponuję do kilku innych
Mniejsza z tym... muszę cię Aniu pomęczyć, bo przy niektórych pinach w ogóle nie rozumiem co cię zachwyciło, np. ten

Aniu, jeszcze raz podkreślam - nie krytykuję. Chcę zrozumieć czego chcesz

A no widzisz. Bo ja nie jestem osobą która lubi zrzynać po całości każdego pina (choć może to błąd) W każdym pinie jest połączenie które mi się spodobało i które mogę wykorzystać w ogrodzie.
Na tym pinie co pytasz podoba mi się dereń z jałowcem w nogach. Reszta mnie nie interesuje.
Makao_J 10:16, 24 sie 2017

Toszka napisał(a)
Iwonko, Ania pewnie poszła spać, a ja sama ze sobą gadać nie będę (robię to tylko wtedy kiedy czuję potrzebę rozmowy z równie inteligentną osobą)

Haha dobre. Ja tak odpowiadam zawsze eMowi jak narzeka że mruczę coś pod nosem, "rozmawiam z kimś równie inteligentnym jak ja"
Makao_J 10:18, 24 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Obejrzałam te piny i stwierdzam, że to nie mój styl. Wiesz, że ja teraz w ograniczoną ilość gatunków idę, a w pinach tak dużo tego wszystkiego
Serio taka różnorodność Ci się podoba?

Bo Ty chyba idziesz w nowoczesność a dla mnie to zbyt oczywisty styl. Ja mam zagmatwaną osobowość i stąd pewnie pokręciłam trochę ogrodem

Mogłabym po całości posadzić same hortensje (ze 20 spokojnie by weszło bo tam ponad 20 m jest), co jakiś czas drzewko na pniu i jakaś obwódka. To pięknie wygląda i lubię podziwiać takie fotki ale u siebie bym tego nie strawiła bo to takie oczywiste. Bez urazy dla osób które tak mają.
To mi się podoba ale ja lubię jak coś się zmienia jak coś z czegoś wyłazi, coś czymś przerasta.

Co nie co może uda mi się pozbyć tak aby eM nie widziała.