Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród » Edycja postu

Anna i Ogród

Makao_J 10:38, 13 kwi 2018

makadamia napisał(a)
Aaa - i nie dawaj tam cisa hicksii tylko robusta fastigiata. Hicksii, nawet jak go będziesz cięła, to dużo miejsca zajmie, a fastigiata rośnie jak ołówek (za radą Toszki posadziłam go u siebie na rabacie, gdzie mam mało miejsca; wada? musiałam sadzić gęściej i drożej mnie to wyszło niż hicksi)

Okej, dzięki. Pomyślę.
10:55, 13 kwi 2018
Makao_J napisał(a)

Też obecnie nie kupiłabym znowu conicy. Nie lubię jej w tym miejscu. Ma już z 5 lat a 50 cm wysokość. Wkurza mnie ale jest zimozielona więc muszę do niej coś dosadzić i niech będzie

wywal ..nie ograniczaj sie tym co masz ....zechciej miec ładna rabate a nie przekładac z miejsca w miejsce to co ci nie lezy ...bo nigdy nie osiagniesz zamierzonego efektu ...to tak jakbys do ładnej sukienki załozyła jakies rozciapciane brudne buciory ..bo akurat je masz i ci szkoda wyrzucić ...no pomyśl ...otwórz sie na nowe ładne rabaty bez zbednego balastu bo zawsze ci bedzie to ciazyc

5lat to juz sie zamortyzował ..czas wymienic na nowe
MirellaB 10:59, 13 kwi 2018

W zeszłym roku miałam podobny problem - pamiętasz?
Trochę łyse rabaty o tej porze roku. Część osób radziła zostawić, bo za chwilę wszystko buchnie, a część radziła dosadzić.
Wypośrodkowałam i dosadziłam trochę zimozielonych, ale bez zbędnych rewolucji i szaleństw.

Ja na Twojej frontowej rabacie bym nic nie dosadzała za wyjątkiem dużej ilości tulipanów i czosnków. Masz tam kilka kulek, więc nie jest łyso.

Nie kombinuj za dużo, bo przedobrzysz. Rabatę tą za chwilę będziesz miała znowu śliczną
Makao_J 16:51, 13 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

wywal ..nie ograniczaj sie tym co masz ....zechciej miec ładna rabate a nie przekładac z miejsca w miejsce to co ci nie lezy ...bo nigdy nie osiagniesz zamierzonego efektu ...to tak jakbys do ładnej sukienki załozyła jakies rozciapciane brudne buciory ..bo akurat je masz i ci szkoda wyrzucić ...no pomyśl ...otwórz sie na nowe ładne rabaty bez zbednego balastu bo zawsze ci bedzie to ciazyc

5lat to juz sie zamortyzował ..czas wymienic na nowe

Pewnie że bym wywaliła ale to eMa jedno z ulubionych drzewek bo nie trzeba ciąć i formę trzyma. Dosadzę może tak jakiś innych stożków i może będzie okej.
Makao_J 16:53, 13 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
W zeszłym roku miałam podobny problem - pamiętasz?
Trochę łyse rabaty o tej porze roku. Część osób radziła zostawić, bo za chwilę wszystko buchnie, a część radziła dosadzić.
Wypośrodkowałam i dosadziłam trochę zimozielonych, ale bez zbędnych rewolucji i szaleństw.

Ja na Twojej frontowej rabacie bym nic nie dosadzała za wyjątkiem dużej ilości tulipanów i czosnków. Masz tam kilka kulek, więc nie jest łyso.

Nie kombinuj za dużo, bo przedobrzysz. Rabatę tą za chwilę będziesz miała znowu śliczną

No pamiętam. Też miałaś wścieka na to.
Tulipany tam mam wsadzone. Nie dużo ale są. Dosadzę zimozielonych. Dużo zmieniać nie będę. Byleby o tej porze nie było tak łyso.
mrokasia 17:06, 13 kwi 2018

Aniu, rozważ ewentualnie nie zimozielone ale szybko startujące krzewy - berberysy i tawuły. Super dają kolor o tej porze roku.
19:52, 13 kwi 2018
Makao_J napisał(a)

Pewnie że bym wywaliła ale to eMa jedno z ulubionych drzewek bo nie trzeba ciąć i formę trzyma. Dosadzę może tak jakiś innych stożków i może będzie okej.

ja mojemu zrobiłam jego rabate niech sobbie hoduje te swoje koszmarki))) ...wiele roslin w ten sposób u mnie wyjechało z ogrodu którye on kochał ...i jakos przestał jak sie musiał zajmowac i plewic koło swoich pupilków))

kazdy moze miec co chce ...ja nie widze problemu ..byle tylko sie tym zajmował

Makao_J 21:38, 13 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Aniu, rozważ ewentualnie nie zimozielone ale szybko startujące krzewy - berberysy i tawuły. Super dają kolor o tej porze roku.

Mam tam te roślinki ale to nie to. Nie ma to jak zieleń całym rokiem.
Makao_J 21:40, 13 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

ja mojemu zrobiłam jego rabate niech sobbie hoduje te swoje koszmarki))) ...wiele roslin w ten sposób u mnie wyjechało z ogrodu którye on kochał ...i jakos przestał jak sie musiał zajmowac i plewic koło swoich pupilków))

kazdy moze miec co chce ...ja nie widze problemu ..byle tylko sie tym zajmował

Haha dobra jesteś. Może kiedyś wypróbuję. No ale o tą Conicę to dbał jak chorowała przez pierwsze 2 lata. Teraz nie mogę wywalić zwłaszcza że się ogarnęła i nie brązowieją już igły.
Juzia 19:39, 14 kwi 2018

A co tu się wyrabia???
Jakieś rewolucje???