Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

gobasia 16:07, 11 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
Taka lampka od kurcząt chyba by była dobra, bo ta zwykła nic nie da. Za mało luxów.

kwoka(lampa od kurcząt ) to pewnie i w nieogrzewanym pomieszczeniu by dała radę i okno by nie było potrzebne...tylko trzeba by umieścić w odpowiedniej wysokośći, bo ona bardzo grzeje...

ja myślałam o zwyklej nie do cieplosci a do doświetlenia tylko ...bo cieplo to mają od grzejnika...

Zastanawiam sie czemu mi tak szybko powschodzily po 48 h...może dlatego ,że ziemię polałam ciepłą wodą ...zasialam ,przykrylam warstwą ziemi i znowu spryskalam ciepłą wodą ...przykryłam szczelnie folią przylepną i postawilam na cieplym parapecie
violka171 19:43, 11 mar 2017

Haniu dziekuje
Basieńko mi tez własnie o taka chodzi by nie dogrzewała lampa jedynie dla światła,przyznam że Twoje do moich bardzo szybko wzeszły,tyle że ja nie podlewałam ciepłą wodą,może tak się robi na szybsze wschody hm...może nic im nie bedzie-obserwuj
ElzbietaFranka 00:49, 12 mar 2017

Jak wy tak dogrzewacie te inspekty roślinne to wam potem wszystko przerasta.
Ziemia musi mieć ok. 18 cm ciepła i podlewać chłodną wodą odstaną.

Jak już chcecie doświetlać, to radzę kupić pokrywę na akwarium i też dobrze doświetla i nagrzewa.
Violka na dworze jest plusowa temperatura to możesz roślinki hartować, aby nie wyrosły za wysokie.
Mój syn posiał rukolę i pietruszkę. Ale on jest przemądrzały, rukola wzeszła po 3 dniach i wyciągnęła się bo stała na parapecie okiennym i ogrzewanym, to jej w to graj wszelkie warunki aby rosła.
Pietruszka zawsze później wschodzi sieje się ją z koprem aby było wiadomo gdzie jest posiana. A ona wzeszła po 7 dniach i też się wyciągnęła, tłumaczę ale nic nie dochodzi. Więc flance wyglądają jak szczypior i dzisiaj przesadzał do doniczek.

U mnie nasiona lotosu mają już kiełki ok. 1,5 cm. po 3 dniach.
Mo_nira 01:15, 12 mar 2017

Witaj Violu, przypadkiem trafiłam na Twój wątek, miło popatrzeć na znajome okolice mieszkałam w tej dzielnicy i też miałam działeczkę na złotej pradze .
Na kilku zdjeciach widać topole na bogumińkiej ( ja mieszkałam tam gdzie te domki powyżej) i wieże kościoła na strzałowskiej Jeśli pozwolisz będę zaglądała do Ciebie
violka171 10:07, 12 mar 2017

Mo_nira napisał(a)
Witaj Violu, przypadkiem trafiłam na Twój wątek, miło popatrzeć na znajome okolice mieszkałam w tej dzielnicy i też miałam działeczkę na złotej pradze .
Na kilku zdjeciach widać topole na bogumińkiej ( ja mieszkałam tam gdzie te domki powyżej) i wieże kościoła na strzałowskiej Jeśli pozwolisz będę zaglądała do Ciebie

o rajus naprawdę ,to przeciez tak blisko ,oczywiście zaglądaj kiedy tylko chcesz ,miło że zajzalaś pozdrawiam cieplutko
Mo_nira 13:40, 12 mar 2017

Przeprowadziłam się w 2014 w grudniu do kotliny i razem z M ryjemy w ogrodzie
violka171 15:51, 12 mar 2017

bylismy tam w ferie,moze nawet i sie minelismy,szkoda ze dopiero teraz nasze drogi się zeszły
yolka 17:14, 12 mar 2017

Super, że podsuwasz córce książki.
Mo_nira 18:38, 12 mar 2017

violka171 napisał(a)
bylismy tam w ferie,moze nawet i sie minelismy,szkoda ze dopiero teraz nasze drogi się zeszły

Jeśli byliście w Zieleńcu to na pewno się minełyśmy...
violka171 18:48, 12 mar 2017

Mo_nira napisał(a)

Jeśli byliście w Zieleńcu to na pewno się minełyśmy...

byliśmy bylismy, akurat tam tylko na chwilkę bo padał deszcz
na 215 stronie jest fota