Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 20:43, 29 mar 2017

A co to dzisiaj tak cichutko? Słoneczko na jutro zamawiam! I Twój uśmiech!
violka171 19:26, 30 mar 2017

Kindzia napisał(a)
To pewnie patyczki odmianowych róż, na takich się nie szczepi. Szczepi się na róży dzikiej, nazywa się to okulizacja, czyli łączenie dzikiej podkładki i zraza róży szlachetnej. To się wymądrzyłam...

dobrze wiedzieć że jak szczepić to na dzikiej
mądrz się mądrz ,tak bym dalej główkowała czy szczepić
violka171 19:27, 30 mar 2017

Milka napisał(a)
A ja nie znałam się na tym, powtykałąm patyki szlachetnych róż i mam piękne okazy, które kwitną; zrobiłam kolejne

Irenko ja też się nie znałam,trzeba kombinować troszkę ,fajnie wiedzieć że za dwa lata mi zakwitną
violka171 19:31, 30 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
A co to dzisiaj tak cichutko? Słoneczko na jutro zamawiam! I Twój uśmiech!

ach Hanuś ,wczoraj nie wchodziłam jakoś byłam zmeczona,dziś też nagonka cały dzień ach ,pół dnia spedziłam w szkole-robilismy z dziećmi jajeczka na sprzedaż
byłam w ogrodzie dosłownie na moment ,graty Bogdanowe zawiezc,przyjechał dziś w nocy
i dopiero co usiadłam
te zna jutro słonko proszę,będę sadzić sąsiadce szmaragdy bo ta ręki nie man a bardzo prosiła -tylko 60 szt ,no co trzeba pomagać
violka171 19:45, 30 mar 2017

Moje narcyzy

violka171 20:17, 30 mar 2017

dzisiejsze zakupki, oraz zamówiłam dziś dwa Rubensy-się normalnie zakochałam w nich
Kasia z bawarii zaraziła mnie Rubensami

hanka_andrus 20:47, 30 mar 2017

Widzę, że masz cebulki frezji. Miałam w ub, roku jako gratis z kwiaciarni. Posadziłam do gruntu i prawie niewypał.
Posadź do donic, bo najpierw idą w liście i nie tak jak mieczyki w górę, ale poziomo.
I dopiero jak będą kwiaty to pęd kwiatowy idzie w górę. Całkiem nie atrakcyjna na rabacie, ale wyczytałam, że w donicy nawet ładnie wygląda. No i ten zapach.
Wysokie nie są jakieś 30 cm. Ja świadomie jej kupować nie będę.
Żonkile Twoje już? U mnie dopiero 3 patyczki do Wazonu na niedzielę wycięłam, z moich starych niedobitków.
Gratki!
violka171 20:57, 30 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
Widzę, że masz cebulki frezji. Miałam w ub, roku jako gratis z kwiaciarni. Posadziłam do gruntu i prawie niewypał.
Posadź do donic, bo najpierw idą w liście i nie tak jak mieczyki w górę, ale poziomo.
I dopiero jak będą kwiaty to pęd kwiatowy idzie w górę. Całkiem nie atrakcyjna na rabacie, ale wyczytałam, że w donicy nawet ładnie wygląda. No i ten zapach.
Wysokie nie są jakieś 30 cm. Ja świadomie jej kupować nie będę.
Żonkile Twoje już? U mnie dopiero 3 patyczki do Wazonu na niedzielę wycięłam, z moich starych niedobitków.
Gratki!

Haniu to narcyzy nie żonkile żonkili nie mam
ja frezje Bogdanowe posadziłam na jesień i narazie cisza
teraz dokupiłam po co hm....bo ten zapach
ja tylko do donicy bo juz mi się pomyli gdzie co wykopywac na jesień
Kasiek 21:45, 30 mar 2017

Jupiii Witaj w klubie Rubensowych Pan
sylwia_slomc... 23:09, 30 mar 2017

Ale się kolorków napatrzyłam, mieczyki jak miecze sterczą, najwyżej zakopiesz z kuwetą