Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

eda 23:02, 27 mar 2017

violka171 napisał(a)
Orlik,zeszłoroczna zdobycz

Zawilec

Violcia super ale fajnie cieszymy oczy jeeej mieczykami mnie zaskoczyłaś nie słyszałam ze się tak robi ja to do ziemi zawsze pewnie szybszy efekt będzie to chyba jakieś cudeńka bo takie czerwone jaki kolorek ?
buziaki zostawiam
Śliczny ciemiernik i reszta wiosennych
ElzbietaFranka 23:50, 27 mar 2017

Pierwszy raz sie spotkalam, ze mieczyki sadzone sa w kuwetach a nie do gruntu. Ja posadzilam lilie do doniczek tez wypuscily ladnie.

Wiola ty gon to dziecko z tej ziemi nie wygrzanej. Przeciez to choroba na zawołanie.

Wiola sroki wija wielopokoleniowy. Co to bedzie.
hanka_andrus 00:12, 28 mar 2017

W ubiegłym roku posadziłam mieczyki w donicy i zostały w szklarni przez cały sezon. Zakwitły miesiąc wcześniej niż te w gruncie.
11:17, 28 mar 2017
Ty jako Marzanna wymiatasz i pobijaszy wszystko na głowę

Widze,że wiosna u Ciebie wychodzi z ziemi pełna gebą a i na spacerze piekne widoczki masz,którymi sie z nami dzielisz

Krasnalki jak zawsze urocze,buziaki wiosenne zostawiam
Milka 11:25, 28 mar 2017

violka171 napisał(a)
Moje mieczyki na dziś,nie wiem jak ja je wysadzę z kuwety w grunt

Jak wojsko stoją musze swoje abisyńskie sprawdzić.
W domu trzymasz?
Kindzia 12:34, 28 mar 2017

U mnie jeden orlik został...eMuś sprzątał rabatę po zimie...chyba mnie potarga!!!!!!!!!!!!!!
Basilikum 16:11, 28 mar 2017

Oj Kasiu to sie zamienilysmy, ja mialam rok temu jeden a w tym Cale mnostwo. Podeslalabym Ci
hanka_andrus 18:45, 28 mar 2017

Kindzia napisał(a)
U mnie jeden orlik został...eMuś sprzątał rabatę po zimie...chyba mnie potarga!!!!!!!!!!!!!!

Kochana, Chyba mam jeszcze nasiona orlików, mogę podesłać już, a sadzonki to w maju, bo jeszcze ich nie widać za bardzo z gleby. Daj namiary na priv To zajączek Ciebie odwiedzi!
violka171 19:10, 28 mar 2017

Edzia pierwszy raz tak robie,skusiłam się za radą RADZIA by popędzić w domku mieczyki,te czerwone to niby niebieskie mają być
Elciu u nas gleba grzeje się już kilka dni,więc jest w miarę ciepła,po za tym ja nie z tych co dmuchają-chuchają na pociechy swoje,dzieci musza się uodparniać w taki czy w inny sposób,nie było jej zimno więc leżała
Haniu właśnie o to mi chodzi by wcześniej zakwitły
MikyWay dawno Cię Kochana nie było u mnie -dziękuje za odwiedzinki
tak robiłam też za marzannę-nie utopili ani mnie nie spalili hi hi ,za to skutecznie zimę przegoniłam
Irenko tak jeszcze mieczyki w domku trzymam, będę hartować po mału i do ogrodu wydeleguję
Kindziu no niestety tak jest że czasami coś opacznie wyciepiemy ,nie mam niestety nasionek bo nie zebrałam -głupia ja a ma kolorek hm...fiolet bodajże,nie pamiętam dokładnie ale taki wyrazisty i skrobnęłam go przyznaje się bez bicia jak będziesz chciała nasionka to napisz mi na priv i będę pamiętać o Tobie
violka171 19:48, 28 mar 2017

Dziś ooooooooooczywiście ogród,pogoda wymarzona ,ogarnęłam troszku warzywnik -jest jeszcze w nim pracy ,dałam amciu amciu tulipkom tym wykopanym po latach poprzedniczki-mam nadzieje że nie dostaną nagłego wstrząsu hi hi
i oczywiście walka łopatowa dalej z tulipkami nie wszystkie wykopane zostały -ręce opadają cóż ...dodawał mi sił

następne Maciejka-to jednoroczna roślina tak ?tak
zostawiłam swoją już badyle na zimę co by hortkę chroniła od zimna i ta się skubana wysiała-dacie wiarę bo ja nie -a jednak

jeszcze chwilka i będzie dywan

Hanusiowe krokusy przekwitły czas na moje