Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

hanka_andrus 19:57, 03 lip 2017

Miłego wieczoru.
violka171 20:08, 03 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Czyli różowe, piękne

Będą niebieskie, tylko nawóz mu trzeba, ten do niebieskich, systematycznie stosować. Chyba już w tym roku się nie przebarwią tak na całe niebieskie, ale ja bym spróbowała już w tym. W przyszłym od początku sezonu stosuj...chyba co dwa tygodnie trzeba ...nie pamiętam, ale na opakowaniu nawozu na pewno pisze.

rozumiem ten vila ale celowo do hortek?
czyli chyba mnie sprzedawca omamił,bo miały być rózne kolory -biały niebieski i czerwony ech
boguslawa_ma... 20:10, 03 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Czyli różowe, piękne

Będą niebieskie, tylko nawóz mu trzeba, ten do niebieskich, systematycznie stosować. Chyba już w tym roku się nie przebarwią tak na całe niebieskie, ale ja bym spróbowała już w tym. W przyszłym od początku sezonu stosuj...chyba co dwa tygodnie trzeba ...nie pamiętam, ale na opakowaniu nawozu na pewno pisze.

Wjednym roku stosowałam ten nawóz ale efekty były marne i dałam spokój,a w tym roku wogóle nie mają kwiatów bo zmarzły
violka171 20:11, 03 lip 2017

hanka_andrus napisał(a)
Miłego wieczoru.

ach Hanuś już chyba nie za bardzo miły,szkoda że Krasnalki wydelegowałam na działkę ,nie ma kto mi tuptać ,nie ma kto marudzić,pusto bez nich-głucha cisza
pestka56 20:12, 03 lip 2017

Witaj Violu Przygnało mnie od Kindzi.

Ty Szczecinanka, a ja mam w tym mieście trochę rodziny, ale bardzo dawno nie byłam.
Polecę Ci fajną książkę. Mnóstwo w niej przemyconej wiedzy o Szczecinie i Gryfitach. Napisał architekt i konserwator szczeciński Leszek Herman. „Sedinium” to kryminał, ale właśnie z duszą. Masę dowiedziałam się o historii Szczecina i Pomorza.

Będę wpadać, jeśli pozwolisz
violka171 20:13, 03 lip 2017

boguslawa_madejska napisał(a)

Wjednym roku stosowałam ten nawóz ale efekty były marne i dałam spokój,a w tym roku wogóle nie mają kwiatów bo zmarzły

mi też bardzo przemarzły,stawiałam juz krzyżyk nad nimi,zastosowałam nawóz z myślą że i tak nic nie da bo wyglądały fatalnie a tu masz kwiatuchy są ,nie wszystkie ale te trzy mają
boguslawa_ma... 20:15, 03 lip 2017

Wiola a jak warzywa u ciebie?J a już dziś zbierałam ogórki a i pomidory mam ładne.
hanka_andrus 20:19, 03 lip 2017

Żeby hortki zmieniły kolor trzeba zakwasić ziemię. Syp pod nie fusy od kawy i herbaty, tak jak pod rodki. Możesz dać ten sam nawóz. Hortki lubią kwaśno. I możesz pod nie położyć kawałek zardzewiałego żelastwa.
violka171 20:23, 03 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Witaj Violu Przygnało mnie od Kindzi.

Ty Szczecinanka, a ja mam w tym mieście trochę rodziny, ale bardzo dawno nie byłam.
Polecę Ci fajną książkę. Mnóstwo w niej przemyconej wiedzy o Szczecinie i Gryfitach. Napisał architekt i konserwator szczeciński Leszek Herman. „Sedinium” to kryminał, ale właśnie z duszą. Masę dowiedziałam się o historii Szczecina i Pomorza.

Będę wpadać, jeśli pozwolisz

Pesteczko czytam Twe posty u innych czasami,miło że zajżałaś i do mnie
Tak ja Szczecinianka a mam wrażenie że tak mało o nim wiem,powiem tak nadrabiam czas którego i tak mało jest na co dzień
pozdrawiam serdecznie
violka171 20:30, 03 lip 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Wiola a jak warzywa u ciebie?J a już dziś zbierałam ogórki a i pomidory mam ładne.

ogórki dopiero kwiaty mają
,pomidorów za wiele nie będzie,
marchewkę wykopałam raptem trzy do rosołu-pierwsza całkiem zmarzła-musiałam dosiewać
por mizerny,
seler żółknie ,
buraczki rosną,
koper zjadły mszyce-masę kopru,
jedynie co wykopałam czosnek lepszy niz zeszłego sezonu ,
bakłażan rosnie do 10 cm i gnije ,
ziemniaki ok
za wiele nie będę mieć