Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

violka171 19:04, 15 maj 2016

Basilikum napisał(a)
mi sie klematis podoba super jest
a inne zakupki tez niczego sobie. Dobrze, ze est Hania i sie zna na azaliach

Fajnego czasu z mezam

Dziękuje Izuniu poprawka w nazwie Clematisa,jest to Multi Blue
violka171 19:06, 15 maj 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Wiola po ile płaciłaś drzewka owocowe?

Bogusiu ceny drzewek mają się tak
Jabłoń-20 zł
Brzoskwinia-30 zł
Czereśnia-25 zł
Pozdrawiam
violka171 19:11, 15 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Wszystkie zakupy Ekstra! Z jednym wyjątkiem. Kupiłaś azalię piękną nad podziw, ale ona do naszych ogrodów się nie nadaje. To znaczy możesz ją teraz mieć w ogrodzie,m ale we wrześniu trzeba przenieść do domu. Doniczkę z kwiatem zadołuj w miejscu cienistym w ziemi, i podlewaj, żeby stale była wilgotna, ale nie przelana, Kwiaty systematycznie po przekwitnięciu uszczykujemy, Pozostawiona przez lato przygotuje się do następnego kwitnienia w domu. Trzeba ją traktować jako typowy rododendron, ale jeszcze delikatniejszy. Podlewanie z domieszką nawozów bez wapnia, czyli takich jak do Rh.
Więcej przeczytaj o azalia indyjska simsii. blog zoji

Azalie wielkokwiatowe, o których wspominałam, to krzewy zrzucające liście na zimę. I te u nas się dobrze mają nawet bez okrywania.

To się załamałam Haniu z Azalią
a tak chciałam do ogrodu zle zrozumiałam pewnikiem sprzedawcę bo mówił że zimuję ale nie dopytałam czy to ogrodowa a dziś poleciałam kupić czerwoną też i dzięki Bogu juz nie było bo bym sobie dopiero w brodę pluła
Za to dziś przyjechałam z Migdałkiem-skusiłam się na niego
a azalia-no szkoda że nie ogrodowa
hanka_andrus 19:19, 15 maj 2016

Na lato w ogrodzie możesz mieć, ale w cieniu, tak jak pisałam. a we wrześniu do domu, niestety. Ja tych azalii do domu też nie kupuję, mimo,że piękne, Jakby się miało oranżerię, to tak, jak najbardziej, regulować temperature można i wilgotność,

a sprzedawca powie ci wszystko co chcesz słyszeć, i będzie to pożądany przez ciebie kolor, i zimowanie, i wzrost. Aby sprzedać. Potraktuj ten kwiatek jako prezent na Dzień Matki i ciesz się nim, póki kwitnie,
violka171 19:23, 15 maj 2016

Doradz mi Haniu jakie mam kupić do ogrodu Azalie ,jakbym była tu 13-tego jak pisalas bym napisala na priv to by sie obyło bez takich fockow klockow ech,ale masz racje ze tylu oszustów ze głowa mała ,taka sytuacja miala Pani w sprzedazy Magnolie,dobrze ze poszprerałąm w necie wczesniej i tu sie dowiedziałam co nieco,bo biedna sprzedawczyni jak zaczelam naciskac by wydusic wiecej info o Magnolii to nawet nie wiedziala jaka to odmiana tylko znala kolor
violka171 19:26, 15 maj 2016

nastepny Pan,ten to wygrał bo chcial 300 zł za Clematisa tego co kupilam tylko ze mial 2 metry ,sie usmialam troche mu w twarz hi hi ,gdzie ja swojego ktory ma ok 60 cm placilam 25 zł
trzeba bardzo uwazac na tych targach
hanka_andrus 21:24, 16 maj 2016

Oj, trzeba, trzeba, i portfel głęboko trzymać.
Pytałam się o ten "rząd traw" co nad korą rośnie. Pokazywałaś, że zaczęło coś Tobie kwitnąć, Stawiałam na Irysy-kosaćce, ale chce się upewnić. Jak będziesz w ogródku, cyknij fotkę.
violka171 21:28, 17 maj 2016

acha już wiem o który chodzi ,bylam chyba z 5 razy na dzialce-konieczne kursy ale nie mialam aparatu bom pozyczyla ,dzis odzyskalam wiec na dniach wlepie
piwonia juz sie po mału otwiera ,dziś w pospiechu dosadziłam porę na NOWEJ ZIEMI ,zdobyłam dwa bzy okolo 130m wykopalam szczepke z dzikiej dzialki hi hi ,jeszcze jedną wyżebrałam od sasiada ,takze jak sie przyjmą beda trzy kolory bzu-biały ,ciemny fiolet i jasny fiolet
I udało mi sie dziś kupić na złomie 3 wysokie sagany ocynkowane -Majątek zapłaciłam bo aż 14 zł hi hi hi
jeszcze tylko czatuję na balie i bedzie cud miód dla Tulipków
boguslaw_grz... 23:48, 17 maj 2016

A moje urlopowanie,mam nadzieje,kamienny murek stanie,juz sie z nas smieja sasiedzi,,ze wariujemy,i w tym tempie,kolejny urlop-,i chatka bedzie
hanka_andrus 23:55, 17 maj 2016

Tempo iście ekspresowo, tylko nie wiem, kto tak winduje? Violetka czy Boguś. Kamienny murek będzie super. A sąsiedzi zawsze mają coś do powiedzenia.

Życzę realizacji zamierzeń.