Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

violka171 21:54, 29 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Śniadanie na trawie! Całkiem jak u słynnego malarza, i modelki w kreacjach kolorystycznych świetne!

Żółta trawa to liliowiec -zapamiętaj. i dla mnie kawałek kłącza. Ja mam przeważnie żółte, ale trzymają się kwiaty blisko ziemi, a Twoje jak żurawie, wymienimy się. Zasłona na narzędziownię - pomysłowa. Pomidorki kwitnące- super!

Hosty i irysy jak malowane! No i jeszcze ja napiszę, że zazdroszczę.
Boguś hoduje dla mnie kliwię, i cieszy się też kwiatkami, Bardzo ładny parapecik!

Haniu miło mi że wszystko ok ,sniadanie na trawie hm pyszne a na odzienie nie patrz bo to działkowe !!!!!!!!! nie to że bym pochwał oczekiwała ale rady czy dobrze robię ,zapamietam liliowca jest sliczny i pachnie hm (ale też ma tylko żółte kwiaty i zielone liście całe lato zeszłego roku były tylko liście bo o tej porze nie było juz kwiatów )...delikatnie ale fajnie,przypomnij mi proszę o nim jak będziemy jechać do Ciebie bo się boję że w natłoku spraw zapomnę
hanka_andrus 22:00, 29 maj 2016

violka171 napisał(a)
Na koniec fot, tak zostawiam warzywnik dziś,co będzie za 5 dni-zobaczymy
uwielbiam takie zachody słońca i soczyste poranki
tymczasem macham do Was Kochani

Nie dziękuję! Ale będę zobowiązana.
violka171 22:04, 29 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Solidnie podlewałaś to się przyjęły! Bardzo dużo prac wykonane! Gratuluję.

A ja się leniłam całą sobotę i niedzielę.

Hanuś czasami trzeba polenić ja lenilam dzis bo juz krasnalki mnie zmuszały do odpoczynku bom padła w jednej chwili i obiecałam z ręką na sercu że w niedziele rozłoze lezak i leze z nimi
oczywiscie raniutko szybko wstałam co by nie widzialy krasnalki i oporządziłam co potrzeba ale o tym cicho sza
hanka_andrus 22:13, 29 maj 2016

Mam nadzieję,że deszcz w końcu do Was zawita i nie trzeba będzie martwić się o podlewa nie nowych nabytków. Miłego odpoczynku!
violka171 22:32, 29 maj 2016

oj Haniu wypoczynek mi strasznie potrzebny,jakbym została w ogrodzie to bym wypoczęła
TAK trudno wracać do cywilizacji
ps.myślałaś o noclegu w ogrodzie ,są materace welurowe dmuchane pompką-ja tak na szybkiego kupiłam chodz patrzyłam wczesniej na rozmiary i jakość,ale cenowo może być-chodz wolałabym materiałowy,nie wiem jakie masz warunki do noclegu w ogrodzie
jest materac jednoosobowy z pompką za 30 zł i śpisz sobie w ogrodzie
violka171 22:42, 29 maj 2016

Wykopałam pozostałe tulipany przez ten czas,już nie daje fot bo ilość mnie przeraża a i tak klnęłam w myślach poprzedniczkę za te cebulki że aż,ale do tych co dałam wczesniej doszło parę donic i kuwet
a propos tej Lilii Sw.Józefa mam takich gromadek z osiem chyba ale nie kwitły i szybko im obumarły liście,to samo było tamtego roku jak przesadzałam ( jeszcze nie wiedziałam że to sa cebulki Lilii,) dziś wykopałam jedną gromadkę i co się okazało ?????????
cebulki Lilii-dziewięć cebul w jednym pęku !!!!!!!!!!!!jak to miało rosnąć???????????
mam takich pęków sześć-ktoś chętny na na to ???????bo jak nie to kosz
hanka_andrus 22:52, 29 maj 2016

Osobiście Józefek nie lubię. I nie mam. Wolę inne. Moje tulipany dopiero przekwitły. Stopniowo wykopuję.Te co mają żółte liście.

Mam taki dmuchaniec, nawet w altanie, ale ostatnio zostawiam psa w domu, to musiałam wracać, żeby go nakarmić. No i u mnie zupełne odludzie, jak sąsiadka będzie nocować, to i ja zostanę. Zawsze raźniej. Wtedy i psa ze sobą zabiorę. Cały majdan muszę zorganizować, żeby to jakoś było.
Edyta10 04:21, 30 maj 2016

fotki obejrzałam, modelki śliczne, kwiatuchy pięknie kwitną, kalina przecudnej urody a warzywnik miodzio wypielęgnowałaś będą pyszności do jedzonka
Basilikum 06:39, 30 maj 2016

oj wymuskany Twoj ogrod pieknie sie dzieje
boguslaw_grz... 18:59, 30 maj 2016

Pflance juz w domu i w ziemi,hibiskus,roza chinska,ogrodowa dorasta do poltora m,mam 40 szt,chyba violka sie podzieli,bo zabraknie miejsca na basen,ktos chetny?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies