Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Kasiek 19:13, 29 maj 2022

Kasiek 19:14, 29 maj 2022

Kasiapod 19:56, 29 maj 2022

Piwonie, czosnki cuuuudoco tu dużo pisać wszystko u Ciebie piekne Chciałoby się mieć liść monstery przepiękne dekoracjeMam u siebie 2 krzaczki piwoni i z utęsknieniem czekam na ich rozkwit, narazie są w pączkach. Pozdrawiam
Monia81 20:46, 29 maj 2022

Kasiu zachwyt zostawiam, cudowne masz te piwonie i nie tylko one ja ostatnio też z ogrodniczego wyszłam z kolejną piwonią Itoh buziaki
antracyt 21:28, 29 maj 2022

Ty to masz rękę i oko do piwonii. Nigdy bym czegoś takiego nie wypatrzyła, nie mówiąc już o przywróceniu do życia
Portretami piwonii cały czas się zachwycam. Ciekawa jestem bardzo nowej rabaty.

ps. my wczoraj paliliśmy w kominku
Nowa12 21:45, 29 maj 2022

Ale cudne zdjęcia. Piwonie niesamowite a te czosnki.
sylwia_slomc... 21:54, 29 maj 2022

Kasiek napisał(a)

Sylwia, dobra ksiazka, warto ja miec. Przez milosnikow traw byla bardzo wyczekiwana.
Lotosom w miare mozliwosci daj slonce. Widze po swoich ze gdy slonka brak, one staja w miejscu. Moje wieksze, bo i szybciej je mialam, nie martw sie, moze i Tobie sie uda Najwazniejsze aby korzen sie rozwijal, to on bedzie karmil cala rosline i to z niego beda kwiaty. Teraz roslina rosnie jeszcze z pestki. Jezeli na lisciu zobaczysz plesn, wytnij.
Zacznij powoli rozgladac sie za odzywka dla nich. Jak je przesadzisz, beda potrzebowaly wsparcia, to bardzo zarloczne rosliny.

Slonka i ciepla im trzeba. U mnie dzisiejsza noc byla zimna, tylko 3 stopnie, w dzien 12 i padal przelotny grad. Nie schowalam ich, nie okrylam. Jak moj pierwszy lotos przezyl w misie zimie, to te musza przezyc chlodna, wiosenna noc. I Bawarski grad
Nadal trzymam za Twoje kciuki Nie posadzilas tych innych nasion? Pfi Rzuc w lake, moze same urosna

No nie zdążyłam posiać bo mi pogoda i życie pokomplikowały wszystko. Zamiast siać i plewić musiałam podlewać by żyło to co już jest

Te dwie moje bidy wsadzone w akwarium w żyzne podłoże do roślin akwariowych i rybi obornik. Doświetlane świetlówką ledową do roślin akwariowych.
Te od Cię mam w pojemniku jeszcze, one korzonków jeszcze nie puściły, ale na razie ładnie rosną. Zrobiłam fotkę tych dwóch nasion co nie kiełkowały, ale już nieaktualna bo jedno zatonęło wreszcie i wypuszcza zielone, a drugie pokrywa się białym glutem i nadal pływa, jutro chyba wyrzucę by zwiększyć szanse przetrwania tego spóźnialskiego
sylwia_slomc... 22:00, 29 maj 2022

Kasiek napisał(a)
Dzisiaj, wygladaja tak.

I ten mniejszy kawalatek

Masz zielone rączki Suchy badyl byś posadziła, a ten by zakwitł
Niesamowite, ze tegoroczne piwonie kwitną, u mnie się tak jeszcze nie zdarzyło nigdy. Serio jarzmianki mają taki rozmiar liści u Cię??? Czym Ty je karmiłaś, że takie wielkie? Moje mają wielkość może jednej czwartej tych co na Twojej fotce widzę
Kasiek 22:56, 29 maj 2022

Kasiapod napisał(a)
Piwonie, czosnki cuuuudoco tu dużo pisać wszystko u Ciebie piekne Chciałoby się mieć liść monstery przepiękne dekoracjeMam u siebie 2 krzaczki piwoni i z utęsknieniem czekam na ich rozkwit, narazie są w pączkach. Pozdrawiam

Kasiula, dziekuje, to mile z Twojej strony Lubie to polaczenie piwonii i czosnkow, pasuja do siebie i to obojetnie jaki kolor ma piwonia. W przyszlosci zamierzam powsadzac czosnki w piwonie, moze uda mi sie to juz w przyszlym roku. Ja juz to w wyobrazni widze
Liscie monstery tez lubie, to troche inny motyw dekoracyjny. Mysle zeby przeniesc je na przod domu, ale tam jeszcze nawet nie zaczelam zmian. Ot, cierpliwosci
Twoich piwonii jestem ciekawa, jakie masz odmiany?
Kasiek 23:00, 29 maj 2022

Monia81 napisał(a)
Kasiu zachwyt zostawiam, cudowne masz te piwonie i nie tylko one ja ostatnio też z ogrodniczego wyszłam z kolejną piwonią Itoh buziaki

O, spadlas mi jak z nieba Powiedz prosze jak ja posadzic...Piszesz ze kupilas kolejna, jakie jeszcze masz? Cos czuje ze musze do Ciebie zajrzec
Dziekuje za mile slowa