Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Bogdzia 18:02, 06 lip 2016

Zaglądam ale z wrazenia nic nie pisałam , Edenki , rubens najpiękniejsze na Ogrodowisku poległy????????Dziewczyna z piłą to jednak spustoszenie.
elka_ 22:58, 06 lip 2016

Kasiek napisał(a)

Witam serdecznie
Przyszłam pooglądać wątek, a tu już na drugiej stronie takie wspaniałości lecę oglądać dalej

Czy to z jednej sadzonki?
elka_ 16:02, 07 lip 2016

Kasiek napisał(a)
A oto jak przygotowuje sobie witaminki dla moich roslin
Wrzucilam do sporej wanienki skorupy jaj zbieranych cala zime, skorki bananow, scinki racic/kopyt/ rogow zwierzecych, kawe,herbate, maczke, troche ziemi z kretowisk, troche swojego kompostu...i co mi tam jeszcze w rece wpadlo

Powoli zaczynam podsypywac pod niektore rosliny Do tej pory moj ogrod dawal sobie rade sam, dawalam od czasu do czasu pokrzywe, w tamtym roku zaczelam z bananami itp ale delikatnie, jak mi sie przypomnialo. W tym chce wprowadzic im wiecej pokarmu, zobaczymy czy dam rade. I czy rosliny to przezyja

Prawdziwa bomba witaminowa
Milka 17:56, 07 lip 2016

Ale rozpierduchę robisz!!!
Rubensika nie żal, tak nam polecałaś???
roma2 20:10, 07 lip 2016

Szalona jesteś . Przepraszam, ale jak ktoś (ja) ma drzewka o średnicy kciuka, co je można sekatorkiem od niechcenia potraktować, to to co Ty wyprawiasz jest trudne do ogarnięcia rozumkiem czekającego na "duże coś" w ogrodzie. Ale ja zaczynam ogrodowo cierpliwa być. W życiu niekoniecznie...
nebel 22:59, 07 lip 2016

Podoba mi się bardzo Twoja kreatywność. Lubię ludzi z wyobraźnią. Pozdrawiam
elka_ 23:56, 07 lip 2016

Uff doczytałam do końca i nie wiem co powiedzieć, po prostu zatkało mnie.

Kasiu, cudny ogród, cudne zdjęcia, jesteś odważną ogrodniczką... koparka, piła na dodatek z ogromną wiedzą, zapisałam sobie mnóstwo porad ogrodniczych

Bawarię pokazujesz od pięknej strony, zdjęcia mnie oczarowały.

Współczuję z powodu powodzi jakiej doświadczyłaś Ty, Twoi znajomi i Twój ogród. Na szczęście najgorsze za Tobą i widać, że z wielką energią wprowadzasz zmiany i ład wokół siebie

Na koniec muszę wyznać, że zaraziłaś mnie miłością do Rubensa, już mam dla niego miejsce w moim ogrodzie, mam nadzieję, że nie zawiedzie mnie

Pozdrawiam cieplutko
i będę zaglądać
barbara_kraj... 01:26, 08 lip 2016

Kasiu, najtrudniej się zdecydować na radykalne zmiany, a Ty masz to już za sobą.
Rubens już w przyszłym roku będzie znów wielki, a Edenka wyzdrowieje

Ja podejmuję decyzję odnośnie cięcia Flammentanz już dwa tygodnie i pewnie jeszcze to potrwa.
Urszulla 03:23, 08 lip 2016

Moja pseudo Edenka znalazła już miejsce po potworze karczowanie też jest zaraźliwe
Urszulla 15:26, 09 lip 2016

zmiana moja edenka to jednak edenka więc pójdzie tam gdzie ma być jako pnąca, a na miejscu potwora będzie julia renesansowa poulsena życzę owocnych zmian ja też w transie