Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Kasiek 22:22, 09 wrz 2016

Rench napisał(a)
Zajrzałam do ciebie ukradkiem w pracy,ale te opowieści trzeba na spokojnie poczytać i obejrzeć zdjęcia

Trzeba

W tym roku nie bylismy bo akurat zwiedzalismy Stany, ale kiedys...Plakalam, lzy lecialy same po policzkach przy slowach ...,,Chce budowac i nie niszczyc...,,

http://www.bau-ein-schloss-wie-ein-traum.de/
Kasiek 22:27, 09 wrz 2016

Ogrodowo

Niemalym zaskoczeniem jest dla mnie znaleziony, najmniejszy rubens w moim ogrodzie...A raczej dwa. Wyrosl pomiedzy plytami. Sama nie wierzylam

Pewnie padnie za jakis czas. Mam te clematisy juz tyle lat, ale cos takiego widze po raz pierwszy

barbara_kraj... 23:09, 09 wrz 2016

Odwzajemniam wizytę, tzn. ślad zostawiam, bo wycieczkę już wcześniej razem z Tobą odbyłam. I dzięki za to, bo na własne oczy tych wspaniałości nie zobaczę.
Milka 16:09, 12 wrz 2016

Napasłam oczy
roma2 21:29, 13 wrz 2016

U Ciebie i pięknie i mądrze! Moszna całkiem blisko mnie . Ludwik też jakby bliżej człekowi który nie jest obojętny na piękno świata.
violka171 21:36, 13 wrz 2016

Kasiek napisał(a)

Dziekuje Zbyszku
Chcac chociaz troche poznac jego zycie, trzeba polaczyc biografie kilku znanych lub...mniej znanych...

Ciekawym epizodem byla przyjazn z Elzbieta Bawarska, pozniejsza cesarzowa Austrii i krolowa Wegier- Sisi.
Kolejnym wartym zainteresowania, zerwane przez Ludwika zareczyny z siostra Elzbiety, Zofi Charlotta...
Liszt, Wagner...to tylko niektore nazwiska laczone z Ludwikiem.

Bawarczycy go kochaja, mieszkancy podnoza zamkow przekazuja sobie z pokolenia na pokolenie historie...Lubie sluchac, zagladac, myslec...
Nie interesuja mnie wiadosci w Wikipedii

Warto o nim poczytac, dobry, madry czlowiek z niego byl i to w nim cenie.

te wiadomosci z wikipedi to na łatwizne idzie człek, atak przysiąść posledzić życie i twórczość to jest to,jednym słowem kto chce to znajdzie i się zagłębi w temat
violka171 21:41, 13 wrz 2016

Uwielbiam Barok i wogóle starocie dla naszej terazniejszości,zawsze sobie powtarzam że nie w tym wieku sie urodziłam co powinnam
Fotki cudowne!!!!!!!!!!!
DZIĘKUJĘ
ewa004 09:32, 14 wrz 2016

Kasiu Rubensy to jednak nie zd zdarcia roślina
Twój miedzy płytkami, a mój wyrwany do zera ,dzisiaj ma juz ze trzy metry ,,
Mixtoorka 13:45, 14 wrz 2016

Kasiu, dziękuję, ze mogłam zabrać się z Tobą w góry na wspinaczkę- sama nie dałabym rady. Patrzę na zdjęcia z Tobą i już się boję . Zamki Króla cudowne. Cała Bawaria przepiękna! Uwielbiam jak opowiadasz- o zamkach, królach i piesiach
Kasiek 21:21, 14 wrz 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Odwzajemniam wizytę, tzn. ślad zostawiam, bo wycieczkę już wcześniej razem z Tobą odbyłam. I dzięki za to, bo na własne oczy tych wspaniałości nie zobaczę.

Ciesze sie Basiu ze sie podobalo