Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Joku 21:09, 24 mar 2021

Kasia, moje begonie rosną na wschodnim parapecie. Rano dość mocno im słońce przygrzewa. Co do wilgoci do ja raczej stosuję suchy wychów . Staram się nie zalewać. Zdjęcia zrobię jutro.
gosika67 20:18, 25 mar 2021

Kasiu piękna wiosna u Ciebie, u mnie skromnie. Dziś trochę popracowałam, ciachałam, wykopywałam. Wiśnie mają pąki, przetrwały zimę.
SlonecznyOgrod 20:31, 25 mar 2021

Parapetówka imponująca
Musisz mieć piękną dżunglę w domu do pozazdroszczenia
Joku 21:33, 26 mar 2021

Fotki begonii u mnie w wątku.
Kasiek 20:49, 29 mar 2021

Joku napisał(a)
Kasia, moje begonie rosną na wschodnim parapecie. Rano dość mocno im słońce przygrzewa. Co do wilgoci do ja raczej stosuję suchy wychów . Staram się nie zalewać. Zdjęcia zrobię jutro.

Jolu, bardzo Ci dziekuje Spojrz, to moj dzisiejszy zakup...

Tej odmiany szukalam dosc dlugo, wreszcie ja mam

Kasiek 20:55, 29 mar 2021

antracyt napisał(a)

Same cudowności pokazujesz A te dwa zdjęcia skradły mi serce

Antracytku Dziekuje slicznie...Ja to pierwsze aajlajket
Mixtoorka 21:13, 29 mar 2021

Kasiek napisał(a)
Hoje. 3 sztuki, ladne, duuuze, rozne Na te polowalam juz od dluzszego czasu, mam nadzieje ze zakwitna u mnie
[/img]

Ależ to oczywiste, że zakwitną u Ciebie. U Ciebie zakwitną na pewno nawet te co kwitną raz na 100 lub 200 lat! Pewnie zakwitły by też i te co nie powinny
U mnie ostatnio w domu wszystko zdycha... .

Pięknie u Ciebie, wiosna w pełni

Ściskam
Karolina
Kasiek 21:19, 29 mar 2021

Alija napisał(a)
Jakie cudne niebieskości i fioleciki u ciebie. I to słoneczko!
Ale u nas też dziś było słonecznie, popracowałam w ogrodzie, bo jeszcze mam mnóstwo sprzątania. Wcześniej ciągle było zimno, no i czas też nie zawsze. W końcu robi się wiosennie. Pozdrawiam!

Alijko, tutaj cieplutko, fajnie, w nocy popadal deszcz, rosliny zostaly porzadnie podlane
W styczniu sprzatalam w ogrodze, wygrabialam spod tuj resztki. Postanowilam i z nich zrobic terra prete...Tak wygladaly po okolo 6 tygodniach

A dzisiaj juz jest z nich ladna, czarna i pachnaca ziemia...Jeszcze troche,mysle ze tydzien, dwa bedzie perfekcyjna.Wtedy ja wyniose na rabaty
Pozdrawiam i dziekuje za mile slowa
Kasiek 21:20, 29 mar 2021

Alija napisał(a)
Kasiu! A twoje zdjęcia super, po prostu artystyczne!

Dziekuje
Kokesz 22:00, 29 mar 2021

Kasiek napisał(a)

Alijko, tutaj cieplutko, fajnie, w nocy popadal deszcz, rosliny zostaly porzadnie podlane
W styczniu sprzatalam w ogrodze, wygrabialam spod tuj resztki. Postanowilam i z nich zrobic terra prete...Tak wygladaly po okolo 6 tygodniach

A dzisiaj juz jest z nich ladna, czarna i pachnaca ziemia...Jeszcze troche,mysle ze tydzien, dwa bedzie perfekcyjna.Wtedy ja wyniose na rabaty
Pozdrawiam i dziekuje za mile slowa

Próbowałam trochę czytać o Terra preta...nadal jednak nie wiem jak w ciągu dwóch miesięcy można zrobić taką ziemię? W dodatku zimą, moje kompostowniki zasypane jesienią liśćmi i warzywami z zaprzyjaźnionego warzywnika, podlewane wodą i rozpuszczonym obornikiem granulowanym, jakoś nie wyprodukowały takiej ziemi. Co prawda nie przerzucałam jeszcze zawartości. U mnie zrobienie kompostu trwa ok roku.