Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą » Edycja postu

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

paulina_ns 09:51, 28 kwi 2018

Gosiu przepiękne masz te tulipanki, koniecznie na jesień wybiorę się do Lidla po cebulki, zawsze kupuje w B i trochę mi się one już znudziły, praktycznie co roku są te same dobrze,że już w domku jesteś i mam nadzieję,że wyniki dobrze wyjdą. Buziaki i miłego weekendu
m_gocha 23:31, 30 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)
Ależ masz piękne tulipany.. jej...
Basiu tulipanki dziękują
Szkoda, że tak szybko w tych upałach przekwitają

m_gocha 23:43, 30 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Gosiu przepiękne masz te tulipanki, koniecznie na jesień wybiorę się do Lidla po cebulki, zawsze kupuje w B i trochę mi się one już znudziły, praktycznie co roku są te same dobrze,że już w domku jesteś i mam nadzieję,że wyniki dobrze wyjdą. Buziaki i miłego weekendu
Paulina dzięki
Co do tulipanów to oprócz tego żeby były ładne dobrze aby nie były jednoroczne. Niektóre od kilku lat kwitną pięknie. Niektóre z tamtego roku niestety nie zakwitły a tylko liście wybujały

Z tej kompozycji też jestem zadowolona

m_gocha 00:08, 01 maj 2018

A te tulipany kwitną niezawodnie i są piękne (fotka tego niestety nie oddaje)

m_gocha 22:18, 01 maj 2018

Kwitną RH - wyjątkowo obficie i wcześnie

m_gocha 22:33, 01 maj 2018

Dzisiaj wysłuchałam, że tegoroczny kwiecień był najcieplejszym kwietniem odkąd prowadzi się pomiary meteorologiczne (tj. od 1779 r).

Narcyzy kwitną a te to babcina odmiana (cudnie pachną)

m_gocha 22:48, 01 maj 2018

Cesarskie korony kwitły przez tydzień swoimi ciekawymi kwiatkami. Dzisiaj już niestety zaczęły opadać płatki

Margerytka40 23:08, 01 maj 2018

Te babcine narcyzy są śliczne ,właśnie zaklepałam sobie cebulki u mojej mamy. Uwielbiam je . Pozdrawiam Małgosiu . Śliczne kwiecie u Ciebie
m_gocha 00:41, 02 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Te babcine narcyzy są śliczne ,właśnie zaklepałam sobie cebulki u mojej mamy. Uwielbiam je . Pozdrawiam Małgosiu . Śliczne kwiecie u Ciebie
I chyba najlepiej kwitną (przynajmniej u mnie)

Niezapominajki na dobranoc zostawiam

Lubię je pomimo, że łapią mączniaka i sieją się po całym ogrodzie
i jeszcze brunera
ElzbietaFranka 09:11, 02 maj 2018

m_gocha napisał(a)

Dzięki Aniu Trochę ta wiosna za szybko pędzi i właściwie jest już bardziej letnio niż wiosennie. Cebulowe zadyszki dostały i ledwo zakwitły już przekwitają na tych upałach
Czytałam u Ciebie, że pozbyłaś się cebulowych - ja też nie lubię zasychających liści dlatego część tulipanów sadzę w dużych donicach. Dodatkowa korzyść to to, że są mobilne i łatwo je na szybko "posadzić" (czyt. ustawić) tam gdzie nam pasuje
Oto przykład mobilnych tulipanów

Piekne kolory. Tulipany ladne w cieniu w przyszla. W przyszlym roku raczej jesienia tez wiecej posadze tulipanow w polcieniu tak szybko nie pezekwitaja.

Malgosiu tak to lilak M... Nie ciety. W tym roku dopiero przytne.