Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:49, 12 kwi 2016

Anda napisał(a)
Piekna kolekcja magnolii, a Pirouette zniewalajaca Slicznie masz, wiesz

Dzięki Ewo coraz ładniej już, bo to co schowane wyłaziNamawiam cię na Piouette

Gwiaździste tez są piękne, u mnie długo kwitną, bo mają takie niepalące słońcem miejsce.
Ruszyły już Molinie Variegata, uwielbiam te trawy za wszystko, nawet dzielone w upał, w ub.r. tez idą

pierwszy orlik już z pąkami, zaraz kwiat, chyba biała pełna
a na ogrodzie pełno siewek orlików i łubinów

tak samo Miskant Zebrinus ruszył, muszę jeszcze skrócić, bo w lutym dość wysoko skracałam, dla bezpieczeństwa

i już widać pluskawice, sadzone rok temu, 6dkach mam Black inne, 2 sztuki sztuk, bo w ro
odmiana BLACK NEGLIGLEE
agnieszka_m 12:55, 12 kwi 2016

Rośnie wszystko jak burza
Basilikum 14:18, 12 kwi 2016

Irenko macham lapka
hanka_andrus 14:33, 12 kwi 2016

Zaglądam , podziwiam i myślę również o zakupie magnolii. Dziś pani miała na ryneczku po 35 zł. niskie, i z początkiem kwiatków. Tylko już miałam inne zakupy i nie zdecydowałam się obładować. W piątek polecę, na pewno nie sprzedała, bo już rynek się kończył.
W piątek melduję co i jak.
gobasia 14:39, 12 kwi 2016

A jak tamaryszki ,budzą się do życia?
12 -stu magnoli w jednym ogrodzie to ja w życiu nie widziałam
ren133 15:40, 12 kwi 2016

Milka napisał(a)
MARGARETE
Małgosiu, mam i ja już Pirouette, cudojeszcze kilka wejdzie, cóż więcej liści ale i tak je mam, to co tam, buź
MIŁKA
dzięki za pomysł, kto wie, może kolejny wątek zmieni nazwę

KINDZIA
już widziałam, jak oblecę u siebie, lecę do was. A mówiłam, że nie wytrzymasz bez kupowania, masz jeszcze miejsce na kolejną, albo i 3
werbeny mam gdzieś, większość wywaliłam, ale gdzieś jeszcze są nasiona, ja je sypnę dopiero w maju do gruntu.Tobie przywiozę sadzonki, o ile nie wymarzły
JANA
koniecznie co najmniej 3 magnolie, aż tak szybko nie rosną i można je ciąć, ostatnio w programie mówiła to Carol Klein, ja musiałam ciąć Susan, aby uratować i kwitnie i ma nowe pędy

REN133
renatko, gwiaździsta ma pokrój krzaka z grubymi pniami, czyli spełnia twoje oczekiwania, czyli zdecydowanie wielopniowa jest. Pirouette tez spełni twoje oczekiwania.
Pokazuję fotki. U mnie 2 sztuki w jeden dołek posadzone.
Gwiaździsta

i ostatnie foto to Pirouette

Irenko
A jaka ta Twoja jest wysoka i jak szybko ona rośnie?
A czy Old Port też byłaby dobra?
Mówisz, że dwie do dołka?
07_Rene 15:42, 12 kwi 2016

Rany! 12 magnolii! W szoku jestem, bo do tej pory nie kojarzyłam Twojego ogrodu z magnoliami. Co jedna to piękniejsza Ciężko byłoby mi się zdecydować, a się rozglądam cichaczem. Pięknie Ci wszystko rośnie. U mnie dziś pierwsza burza
Milka 15:44, 12 kwi 2016

GOBASIU, budzą Te wielkie 2, to teraz takie ciemne gałęzie mają, nie fociłam ich. Ale mam foto młodziaka białego, żyje i rusza, prezent od naszej Edy-Edytki
No ja też nie myślałam, ze będę mieć tyle magnolii

uwielbiane przeze mnie tulipany bukietowe, drugi rok, bez wykopywania i sa identycznie fajne, jak rok temu

BASILIKUM
i ja ci macham

HANIU
kupuj, to rośliny dla nas, wiosną cieszą i mało z nimi pracy, cena rewelacyjna, czekam na meldunek
Milka 15:53, 12 kwi 2016

REN133
Ta, którą wymieniasz, nie znam. Moja już długo rośnie, naście lat, były małe, tak 50cm, więc dałam w jeden dołek, one tam się pniami połączyły, ale stale w górę strzelają nowe, długie gałęzie z kwiatami. Ciasno już jej tam, będę ja musiała ciąć, bo nie będzie przejścia. Ma tak 4x4m Czasami warto 2 w jeden dołek, bo jest gęściej, efekt fajniejszy

07-RENE
no ja to tak mam fazy, albo na róże, albo na powojniki, albo żurawki i jak lecę, to hurtowo
sporo młodych, na pokaz trzeba czekać.
U mnie już burza była raz
pod wisterią te jakos dają radę, było ich 200, zostało z 30
ale tam tez hosty giganty i jeszcze nowe orliki tam wcisnęłam

botanicznych pełno
to TRADA, ale słońca brak
i pełno firletki, mam plewienia od groma w kilku miejscach

Milka 16:05, 12 kwi 2016

ciekawe czy zakwitnie Miłek wiosenny?

łubiny ogromne, siewek od groma

tulipany bukietowe i odurzająca mahonia
te deszcze powodują to, że rośliny pięknie rosną, tak dorodnie