Buda z różową kością w moim guście.. chociaż psa nie mam
Magnolie masz cudne.. cudne.
A widzisz, ja begoni nie lubię.. i one mnie również I masz cytrynowy hiacynt jak Danusia.. kurcze nie widziałam takich u nas.. ależ mi się spodobał
edit: wąchałaś.. pachnie
Milka,
magnolie zapowiadają się pięknie, wildcat super - czekam na kolejne zdjęcia, ale kwiaty są takie jak się spodziewałam, okrąglutkie i muszę mu miejsce szykować!
Już za parę dni będzie jak w raju
Aż dziwne Ewo
Właśnie czytałam artykuł, straszą że Dolny Śląsk jest zagrożony wichurami, ulewami, powodziami i suszą, nie brzmi to optymistycznie.
Wiosna zaczyna dopiero, nie sadzę już cebulowych, nastawiam się na trwałe nasadzenia, bo nie wyrabiam, a poza tym, jak tulipany nie wykopuje się i nie suszy, to potem giną, ta zabawa nie dal mnie
lubię tę fazę traw i piwonia drzewiasta Yellow w tym roku już nawet, nawet
orliki o limonkowo-marmurkowych liściach, niskie, kwiaty ciemny fiolet
zapomniałam nazwę tego powojnika, limonkowe liście i fioletowe kwiaty, jak dzwonki, już pączkuje
bez koralowy Gold
zaraz zapach
Kasia, postaram się zrobić, ale na tle muru, jak operuje słońce, trudno jest, z kolei w innym miejscu zasłaniają je głogowniki, ale postaram się.
To bezproblemowe drzewka, szybko rosnące, trzeba je przycinać, aby korona się zagęszczała.
magnolia Sunsation ciut później zacznie, chyba że mnie zaskoczy
4 młode magnolie, z powodu suszy w tym roku bez kwiecia
Basiu, wszędzie u nas już kwitną
No już ciut ogarnięte, ale jeszcze sporo prac, lawendy nadal nie docięłam
tu była mocno do ziemi skrócona wisteria, zabrałąm stąd tulipany, chyba nie przeżyją
jeszcze potężne hosty wykopię, posieję trawkę, będzie więcej miejsca i tu powstanie domek na drzewie
trzcinnik krótkowłosy zielony, siewek znowu pełno, ale akurat to mi nie przeszkadza
Będzie, choć nie wszystkie zakwitną, jak mi podcinali drzewa, sporo pąków wyłamali, leciały te konary, wiesz...coś za coś, za rok znowu wiosna
a ja tu muszę ciąć jałowce, tym razem elektrycznymi do żywopłotu, tyle mam odcisków od ręcznych
na rabatach zaczyna się zielenić
mała kropka srebrna, to Anafalis
kilka konarów Pissardi odcięte, ale pozostałe kwitną, sieje mi się, jak durna
Dzięki Danusiu
Nie wiem czemu producenci takie brzydkie kolory na budy wybierają, dlatego moje upiększam, mniej rażą, a przecież psiaki domki muszą mieć