Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 08:04, 19 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Ale pięknie
Ile kwiecia, nacieszyłam oczy, cudnie Irenko

Dziękuję Aniu.
Wczoraj była cudowna pogoda, więcej podziwiałam niż robiłam w ogrodzie
Milka 08:07, 19 kwi 2020

Kasya napisał(a)
Pecherznicy na takim pniu to jeszcze nie widziałam
Ale fajnie wyglada
Sama wyprowadzałas czy szczepione są ?

Kasia, zakupiłam 3 sztuki, hodowca je tak wyprowadził, nawet niedrogie były i super w donicach koło domu się prezentują. Kolejny plus, nie ma z nimi roboty, poza przycięciem 2 razy w sezonie.
Milka 08:09, 19 kwi 2020

Pola napisał(a)
Irenko, cudnie w ogrodzie, dziś kupiłam Głogowski bo nie mogłam napatrzeć się na twój oraz laurowiśnie, ale one będą w donicach....

W donicach bez problemu sobie poradzą, obie rośliny wytrzymałe na suszę, ale wiadomo, jak upał, codziennie trzeba podlać, Cieszę się z tobą Jolu
paniprzyroda 08:10, 19 kwi 2020

Zielone ręce - to jedno wytłumaczenie dla Twojego ogrodu, oczywiście poza pracą. Piękna wiosna, o mnogości roślin nie wspomnę
Milka 08:11, 19 kwi 2020

Malgosik napisał(a)
Turzyca elata Aurea mi w nogach świerka marnieje, mimo że ma cień i półcień. Ale świerk to glebę wysusza i wyjaławia.
Jedna padła, drugą podzieliłam, trzecia rośnie, myślę nad nową miejscówką.
Brunnera jest bardzo fajna. Szybko rusza, a jesienią długo się zieleni. Nawet do zimy. U mnie żyje ale też słabo rośnie bo w nogach świerka.

Małgosia, to złe miejsce dla Elaty, zmień jej miejscówkę, bo zmarnieje i padnie. Musi mieć luz na rabacie, to wtedy nabiera masy.
Ja mam podobny problem, bo drzew od groma i mało roślin to wytrzymuje. Robię ściółki, ale bez podlewania, to by mi wszystko padło.
Milka 08:13, 19 kwi 2020

AgataM napisał(a)
Podziwiam..... A teraz powiedz jakie czary nad nimi czynisz, albo co śpiewasz, że tak pięknie i szybko Ci wszystko rośnie
Pozdrawiam

Agata dziękuję.
Chyba lubią, jak je podziwiam, to się starają. Pozdrówka
jolanka 08:36, 19 kwi 2020

Irenko, podpędzone u Ciebie wszystko. Na pewno jakieś dwa tygodnie do przodu w porównaniu do nas. Jestem w szoku, że róża ma już paki Ten pomysł ze szczepiona pęcherznicą to nawet mi się podoba, czy wiesz która to jest?
Milka 08:38, 19 kwi 2020

Urszulla napisał(a)

Ależ pięknie urządzone to miejsce

teraz je lubię, mam bezpośredni kontakt ogrodem, poprzednia pergola była zamknięta.
jeszcze coś się tu wymyśli, teraz mąż wpadł na genialny pomysł, aby nad cisami zawiesić moje donice-cycki. Ginęły w innym miejscu. Teraz muszę pomyśleć, co w nich posadzić.

mam taki widok
wczoraj malowałam szyszki, robię wianek

wyspa berberysowa nie wlazła cała

Milka 08:41, 19 kwi 2020

kasiek napisał(a)
Ale piękne masz głogowniki, duże rosną? Bo na front bym takie wzieła, naprawde piękny kolor, zmienia się w ciągu roku?
Cudownie wszystko rośnie, choć susza okrutna, ja juz nie nadążam podlewać.

Tyle, ile im pozwolisz. W Anglii, Holandii, Irlandii widziałam żywopłoty na wysokość kilku metrów. Moje też w tym roku puszczę wyżej, będę ciąć przód i boki.
Jak tniesz, to w sezonie stale te malinowe liście wypuszcza, końcem sezonu zielenieją. Tak, susza straszna, a ja muszę dosiewki trawnika zrobić.
Dzięki Kasiu
Milka 08:44, 19 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
W szoku jestem, jak daleko twoje hakonki. Moje dopiero cos tam puszczaja! Kiedys tez lazilam o tej porze po ogrodzie troche mi tych porankow brakuje. Teraz w weekendy probuje sie wysypiac

Ciągle jeszcze rano chłód, czekam na ciepło.
No jakoś im u mnie dobrze