Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

eVka 11:25, 23 wrz 2021

Irenka!!!! Wróciłaś w pełnej krasie na łono O. a raczej Twój ogród wrócił. Nasyciłam się fotami na maxa. Te Twoje obwódki rabat są genialne, bardzo mi się podobają.
Hortensje, hakone wszystko wielkie i bujne!!! Mi tez miejscami trawnik zaczyna zanikać przez wykładające się na niego trawy, będę ucinać go.

Mnie też czeka ponownie malowanie ściany garażu, bo od braku obróbek blacharskich zacieki się porobiły na ścianach i tynk odpada. Ale to dopiero na wiosnę, teraz na zimę nie ma już sensu.
Milka 11:25, 23 wrz 2021

te 2 stozki uratowane i jeszcze kula pod trawami

ten żywopłot też uratowany

Milka 11:31, 23 wrz 2021

effka napisał(a)
Irenka!!!! Wróciłaś w pełnej krasie na łono O. a raczej Twój ogród wrócił. Nasyciłam się fotami na maxa. Te Twoje obwódki rabat są genialne, bardzo mi się podobają.
Hortensje, hakone wszystko wielkie i bujne!!! Mi tez miejscami trawnik zaczyna zanikać przez wykładające się na niego trawy, będę ucinać go.

Mnie też czeka ponownie malowanie ściany garażu, bo od braku obróbek blacharskich zacieki się porobiły na ścianach i tynk odpada. Ale to dopiero na wiosnę, teraz na zimę nie ma już sensu.

Ewa, no siły mnie wróciły, od razu widać. Jak to goście mogą zmęczyć.
Dzięki, mam tych obwódek i żywopłotów pełno. Z cisów, ligustru, berberysów, laurowiśni, buksów, głogowników itd.

Nie ucinaj, wiosną będzie łyso, tez tak mam, ale i tak kocham trawiszcza.
My chyba tez wiosną, chyba że wróci babie lato. 2 lata temu o tej porze było 32 plus.

tulipanowiec odrósł, wiosna znowu konary pościnam, teraz jak pod kontrolą, spełnia moje oczekiwania

te mi cały chodnik zasłaniaja

rozmnażam, nazwa mi uciekła!

Milka 11:33, 23 wrz 2021

z tej wiosną robiłam kolejne sadzonki i są i kwitna

psy czekają na kicię, robimy jej wietrzenie, Leoś ją uwielbia, a my mamy ubaw

Milka 11:35, 23 wrz 2021

uciekam, fajna pogoda, biorę się z wykopki hakonek, uff..czy się uda
sylwia_slomc... 13:19, 23 wrz 2021

Milka napisał(a)

Sylwia, to trzcinnik krótkowłosy. Ona ma słonecznie, ale takie ażurowe światło. Wszędzie da radę. Wysokość około 50cm liście a z kwiatem 100-120, w donicy niestety bujnęła wysoko i bardziej rozcapierzona.

mega wdzięczna bylina, Liriope
rosnie identycznie, jak Konwalnik

Fajna bo u mnie trzcinnik piaskowy i Karl Foerster dawno w nasionkach, a ten Twój w kwiatach, zdąża zawiązać nasiona potem? Mocno się rozrasta?
sylwia_slomc... 13:21, 23 wrz 2021

Tulipanowiec fajnie po cieciu wygląda Ja orzechowa kule teraz opitoliłam prawie do łysa bo nie było wcześniej jak się przez muł przedostać.
eVka 13:29, 23 wrz 2021

Milka napisał(a)

Ewa, no siły mnie wróciły, od razu widać. Jak to goście mogą zmęczyć.
Dzięki, mam tych obwódek i żywopłotów pełno. Z cisów, ligustru, berberysów, laurowiśni, buksów, głogowników itd.

Nie ucinaj, wiosną będzie łyso, tez tak mam, ale i tak kocham trawiszcza.
My chyba tez wiosną, chyba że wróci babie lato. 2 lata temu o tej porze było 32 plus.

tulipanowiec odrósł, wiosna znowu konary pościnam, teraz jak pod kontrolą, spełnia moje oczekiwania

te mi cały chodnik zasłaniaja

rozmnażam, nazwa mi uciekła!

Fajnie takie różne żywopłociki, spinają rabaty w piękne ramy. Ja mam za mało, tylko trzy malutkie obwódki cisowe i jedna tawułowa. Koniecznie muszę więcej zrobić.
Chcę uciąć trawnik nie trawy, trawnika nigdy mi nie szkoda ucinać

Piękny tulipanowiec, kiedyś mi się marzył ale do mojego ogrodu za wielki! Chyba, że odmiana fastigiata, koleżanka ma i jest extra.
Mirka 14:35, 23 wrz 2021

Irenko a to czasem nie Kopytnik jest?
eVka 14:56, 23 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tulipanowiec fajnie po cieciu wygląda Ja orzechowa kule teraz opitoliłam prawie do łysa bo nie było wcześniej jak się przez muł przedostać.

Ja też orzecha mocno przycięłam w kulę na pniu, bo był olbrzymi na pół rabaty.