Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 15:35, 19 paź 2016

Anda napisał(a)
Piękny ten Twój park, wiesz

Dzięki mąż mówi, że chce mini arboretum stworzyć
terminatorki jeżówki
Milka 15:37, 19 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)

Irenko, na 100% pewności nie mam, może to być onętek muszelkowy, czyli odmiana kosmosu. Kwitnie w nieco inny sposób niż pospolite kosmosy. Płatki kwiatów są zwinięte w rurki. Jeżeli w ten sposób kwiat się otworzy, to będzie to.

Dzięki Haniu jak się otworzy w końcu, bo słońce po deszczu wyszło i ciepło, to może pokaże i ustalimy, bo nie wiem czy zbierać nasiona.
Milka 15:37, 19 paź 2016

violka171 napisał(a)
nie gniewam się Irenko
ależ u Ciebie niebiesko ,białe gozdziki takie skromniutkie a tyle radości dla oczu
pięknie-naprawdę pięknie

Jak się cieszę Violu, dziękuję
boguslawa_ma... 15:37, 19 paź 2016

Piękne kolorki u ciebie jeszcze w ogrodzie
malgorzata_s... 15:41, 19 paź 2016

Ile jeszcze masz kwiecia U mnie tylko zielone jeżówki i zawilce jeszcze kwitną.Buziak
Basilikum 15:42, 19 paź 2016

ale masz jeszcze tego niebieskiego
Lobelie wlasnie wywalilam. Na cmentarzu mialam heliotrop (calkiem nie jestem pewna czy to to samo ale raczej tak) i tez wlasnie wywalilam. mam nadzieje, ze on nie wieloletni. To super roslinka jest kwitl od maja jakos do teraz.
Milka 15:44, 19 paź 2016

JulkAd napisał(a)

To ja poproszę ciut tej energii, bo ja swoją w pracy wypalam a na dom i ogród mi nie wystarcza
Jesień w Twoim ogrodzie niesamowita, nawet liście pięknie w nim wyglądają, paulownię wygooglałam jak Kindzia :0...jak oblepi się kwiatem to nam szczęki opadną ...

Pogoda i u mnie typowo barowa, a ogród tez na ogarnięcie czeka, ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia ...a w weekend dzieci były, więc i czasu brakowało

Buziaki Irenko
edit:
zazdroszczę wizyty w Afrykarium zbieram się na wypad do Zoo już trzeci rok

Jula, czasami tak się układa, że jesteśmy wypaleni. Mnie chyba moi goście tak naładowali i ostatnio mniej pracowałam, więc i siły lepsze, więcej pomocy miałam do wszystkiego.
Wizyta dzieci stale cieszy ja byłam na jednej imprezce rodzinnej, smakołyki, że hej były, teraz kolejne 3 będą pogoda jakoś nie robi na mnie wrażenia, są książki, szlifuję angielski, na nowo ćwiczę gitarę, sporo zapomniałam, no i ćwiczenia jesienne, coby kondycję utrzymać. Nie lubię tylko krótkiego dnia, reszta mi nie przeszkadza
buziaki i głowa do góry, taka ura ma tez plusy
Milka 15:45, 19 paź 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Piękne kolorki u ciebie jeszcze w ogrodzie

To chyba najpiękniejszy mój październik w ogrodzie, dziękuję i pozdrawiam
Milka 15:53, 19 paź 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ile jeszcze masz kwiecia U mnie tylko zielone jeżówki i zawilce jeszcze kwitną.Buziak

U ciebie Gosiu stale na bogato

a bratki to u mnie cały rok kwitną, nawet zimą
Milka 15:57, 19 paź 2016

Basilikum napisał(a)
ale masz jeszcze tego niebieskiego
Lobelie wlasnie wywalilam. Na cmentarzu mialam heliotrop (calkiem nie jestem pewna czy to to samo ale raczej tak) i tez wlasnie wywalilam. mam nadzieje, ze on nie wieloletni. To super roslinka jest kwitl od maja jakos do teraz.

Obie rośliny jednoroczne, u mnie rok temu kwitły do połowy grudnia, ciekawe, jak w tym roku.

różowa anabelka na nowo kwitnie, ścięłam ją po kwitnieniu, aby wzmocnić i taka niespodzianka

koraliki na trzmielinie