Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 16:04, 19 paź 2016

malkul napisał(a)
macham kobieto wulkanie

Aktualnie tak się czuję, macham Gosiu

Fairy i Bonica
Milka 16:06, 19 paź 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko ale trawy popis dająCudnie wszystko w kolory idzie
Ja dzisiaj cebule uziemiałam, nie dałam rady wszystkich. Buziaki

Ja juz zrobiłam, ale tylko moje, nowych może 20. Buziak
Milka 16:06, 19 paź 2016

Basilikum napisał(a)
cudownie zatrawkowana i zahortkowana jestes na amen

Jeszcze ciut do lasku rozmnożę
Milka 16:09, 19 paź 2016

Kindzia napisał(a)
Moje Droningi lekko bordowego złapały...ale żeby to jakoś widoczne było...nie powiedziałabym...

U mnie tez nie, czekam, ale chyba drugi raz bym ich nie kupiła, dla różnorodności mogą być.

mój Mariken jeszcze nie żółtek

czerwienieje miskant Africa
Milka 16:22, 19 paź 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Jakie cudne te Twoje zakątki, a te liscie dodają uroku, chodz u siebie bardzo ich nie lubie, ostatnio wiatry były przychylne i nawiało właścicielom tych drzew Czy te miłorzęby to kupowałaś jako drzewa czy na pniu? Są piękne i ile mają lat. Mam też w planie, ponoć to drzewa szczęcia więc mus je mieć A te o bordowych liściach to NIgra czy coś innego? Wiesz ja teraz na etapie planowania a tylko drzewa tam chce sadzić Pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla córci

U mnie lądują wszystkie z okolicy
Miłorzęby sadzone 5 lat temu, jako drzewa, miały około 140cm, jeden był niższy, teraz się wyrównały, pierwsze 3 lata od dołu wycinaliśmy konary, teraz przerwa, niech zmężnieją, a potem znowu wycinka dolnych. Bordowe drzewko, to Nigra, dośc starawa, sadzona jako badylek, kilka razy cięta, a ostatnio nie i chyba damy jej juz spokój.
No wiem, że teraz drzewa, ciekawa jestem, co wymyślisz buziaki

Angela i Rahpsody in Blue

Astrid w pączkach

NN też kwitnie i kolejne pączki

hebe nadal czaruje
Basilikum 17:10, 19 paź 2016

a jak jednoroczna to dobrze, ze wywalilam.
U nas tez na klombach jeszcze kwitnace widzialam ale na cmentarzu juz musialam porzadek zrobic.
17:52, 19 paź 2016
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ile jeszcze masz kwiecia U mnie tylko zielone jeżówki i zawilce jeszcze kwitną.Buziak

to samo chciałam napisać ...rozpoczełam wycinke bylin ...bedzie mniej na wiosne....aktualnie ogród mnie straszy ...a do tego jeszcze pada ....tulipany kolorowe mnie do ogrodu zapedzaja ...znaczy wizja zadołowanej wiosny
Zielona 17:55, 19 paź 2016

Milka napisał(a)

Zrób z tego patyka hortkę na pniu! Wystarczy pilnować, by rosła tylko do góry, a boczne pędy usuwać
Bogdzia 19:06, 19 paź 2016

Sporo masz jeszcze kwiatów , u mnie tylko kilka róz , reszte przymrozki załatwiły.
an_tre 19:31, 19 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)

Irenko, na 100% pewności nie mam, może to być onętek muszelkowy, czyli odmiana kosmosu. Kwitnie w nieco inny sposób niż pospolite kosmosy. Płatki kwiatów są zwinięte w rurki. Jeżeli w ten sposób kwiat się otworzy, to będzie to.
Irenko to na 100% kosmos, też mam takie giganty co jeszcze nie zakwitły i mają pąki, u mnie wyrosły z samosiewek, są na rabacie różanej to i żywić się miały czym
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies