Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 16:28, 31 paź 2016

Basilikum napisał(a)
a jak jednoroczna to dobrze, ze wywalilam.
U nas tez na klombach jeszcze kwitnace widzialam ale na cmentarzu juz musialam porzadek zrobic.

No tak, już inne dekoracje na grobach, wczoraj zaliczyłam groby w Kłodzku, teraz jedziemy do moich grobów, znaczy jutro.
Milka 16:30, 31 paź 2016

eee_taam napisał(a)

to samo chciałam napisać ...rozpoczełam wycinke bylin ...bedzie mniej na wiosne....aktualnie ogród mnie straszy ...a do tego jeszcze pada ....tulipany kolorowe mnie do ogrodu zapedzaja ...znaczy wizja zadołowanej wiosny

Taka wizja fajna, nieprawdaż? Ja w tym roku nic z cebulowymi nie szalałam, nie mam czasu, może w kolejnym sezonie...
Tez wycinam byliny, liście grabimy i palimy ognisko, leci tego full.
Ale ogród mnie nie straszy, pogoda w miarę, wiało strasznie, to suche hcoc igły i liście, lubię tę robótkę
Milka 16:31, 31 paź 2016

Zielona napisał(a)

Marta, genialna podpowiedź, dzięki, że ja na to nie wpadłam, sirota jestem'
Milka 16:32, 31 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Sporo masz jeszcze kwiatów , u mnie tylko kilka róz , reszte przymrozki załatwiły.

U mnie przymrozków nie było, nadal kwitną bratki, hebe, dalie, róże, goździki, len, wiciokrzew, astry i cynie.
Milka 16:33, 31 paź 2016

an_tre napisał(a)
Irenko to na 100% kosmos, też mam takie giganty co jeszcze nie zakwitły i mają pąki, u mnie wyrosły z samosiewek, są na rabacie różanej to i żywić się miały czym

Dzięki Aniu, cały czas mu pąków przybywa, ale poza tym nic się nie zmienia, no może ciut żółknie i biedronki na tych pąkach siedzą.
Milka 16:42, 31 paź 2016

AGATA
juz powoli i u mnie jesiennie, brązy i żółcie i czerwienie, liści full, jednak bardzo lubię grabic takie suche liście. Raz też je kosiliśmy. Powoli się wyzbiera. Równocześnie przesadzam i sadzę i wycinam byliny. Buziaki

ZBYSIU
dzięki juz mam jesień, ale powiem ci że po raz pierwszy odkąd mam ogród, zachwyca mnie.

NAPIA
Agnieszko, u nas też było deszczowo niemal cały październik, a końcówka to mega wiało, mimo to zachwycam się jesienią, lubię te dymy jesienne

MADZENKA
fajnie było cię widzieć

BORBETKA
o kurcze, muszę zajrzeć, mam tyły, ostatnio nie mam czasu na komp, a więc i na forum. Powoli nadrobię, bo wyłażę na prostą

miłorzęby się połączyły, cudownie świeciły żółcią w słońcu, choc go na lekarstwo, ale juz liści nie ma, poleciały, raptem około 12 dni były widowiskowe, Mariken jeszcze swoje trzyma

klon Garnet też juz bez liści, ale uwieczniony

Milka 16:52, 31 paź 2016

EWA777
Ciepło jest, nie można narzekać, ale słońca mało, też lało Ewa. Gdyby nie ten złamany ząb, byłoby lepiej, ale juz bliżej światło w tunelu

Basia_Kraj
Basiu, hebe mam pierwszy sezon, konkretnie tę kwitnącą na różowo, nie wiem czy ją chować, czy ryzykować i zostawić. Inna odmiana, niekwitnąca, zimuje u mnie. Niebieskości ciągle jeszcze są. Pozdrawiam

SYLWIA
zdrowiej, w listopadzie może nam pogoda lepiej dopisze. Jeżówki nadal kwitną, te odmianowe o dziwo. No jeszcze musi mi to i owo dojrzeć, wtedy może ..i mini arboretum

KASIEK
dzięki serdeczne
mnie w sumie i liście nie rażą, dzieciństwo mi się przypomina i szuranie w nich uwielbiam

z winobluszczy lubię najbardziej 3-klapowy jednak

gwiaździste i Garnet

nowa, młoda gwiaździsta i sumak Tiger Eyes
Milka 17:02, 31 paź 2016

BLYXA
oj trzymam

MALA_MI
to chyba nic niezwykłego, u Rysia w Tarnowie tez ma koraliki

BasiaLT
Basiu, mój ogród jest osłonięty i faktycznie w nim cieplej; mieczyków nie wykopałam rok temu i kwitły mimo to

KASIEK
mieczyki abisyńskie mam pierwszy raz, wnusia je chciała i sama sadziła. Dziś mamy 31 październik i one nadal kwitną. Co do zapachu, wąchałam i żadnego nie czuję, nic a nic. Wykopywać ich nie mam zamiaru, to pewnie nie przetrwają, albo kto wie

Kasia, patrz jakie wielkie pampasowe od ciebie i jakie zieloniutkie, inne trawy mocno już żółkną
Milka 17:11, 31 paź 2016

EWIK
Ewa, ja też mam je pierwszy raz, swoich nie wykopuję. Nawet jedną dalię zostawiam, co mi przezimowała, a nuż znowu się uda

JANA
dziękuję, ale juz mam jesiennie,nawet mnie to cieszy

ALICJA
Alu, mur oddaje ciepło i roślinkom dobrze fajnie, że juz jesteś z powrotem i cieszysz się jesienią

ULA
za rok będą giganty pełne kwieciazobaczysz

VIOLA
leciałam po odbiór paszportu i sama aż się zatrzymałam, jak składałam o nowy, było zielono tylko. Zatem szybko telefonem sfociłam i wam pokazałam.

i znowu musze uciekać, ach życie, ta gonitwa...
do zobaczenia
Basilikum 17:48, 31 paź 2016

pieknia jesien u Ciebie nie dziwie sie, ze ja lubisz